Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Οδηγός TVs 3+1 τηλεοράσεις για κινηματογραφικές προβολές

Οδηγός TVs 3+1 τηλεοράσεις για κινηματογραφικές προβολές

Τηλεόραση: ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς του σαλονιού. Η συσκευή που θα φέρει τον κινηματογράφο στο σπίτι σου και θα μετατρέψει σε μαγεία κάθε στιγμή, όταν παρακολουθείς ταινίες και σειρές. Για τέτοια επίπεδα απόλαυσης, υπάρχουν ορισμένες τηλεοράσεις που ξεχωρίζουν συγκριτικά με τις υπόλοιπες, καθώς προσφέρουν ένα ακαταμάχητα ποιοτικό οπτικοακουστικό συνδυασμό που έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει την πιο απλή σκηνή σε κάτι αξέχαστο.

Προκειμένου να γίνει ευκολότερη η αναζήτησή σου, συγκεντρώσαμε παρακάτω μερικές από τις κορυφαίες επιλογές σε τηλεοράσεις που θα σε αφήσουν άναυδο με την εξαιρετική εικόνα, τον κρυστάλλινο ήχο και τις καινοτόμες τεχνολογίες τους. Κάθισε αναπαυτικά και… ξεκινάμε!

LG OLED GX6

Ένα «διαμάντι» της LG, η LG OLED GX6 διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας πάνελ OLED που προσφέρει ασύγκριτη ποιότητα χρώματος και μαύρου, δημιουργώντας απίστευτα αληθοφανείς εικόνες με τέλεια αντίθεση. Φυσικά, από κάθε γωνία τα χρώματα και η φωτεινότητα παραμένουν αναλλοίωτα ούτως ώστε να παρακολουθούν όλοι από όπου κι αν κάθονται και να απολαμβάνουν εξίσου την ταινία με όσους κάθονται πιο κεντρικά. Υποστηρίζει πολλά πρότυπα HDR με πρώτο και κύριο το κορυφαίο Dolby Vision, το οποίο δίνει εντελώς νέα όψη σε περιεχόμενο που το υποστηρίζει, προσθέτοντας απαράμιλλο βάθος στην παλέτα χρωμάτων για ακόμη πιο ρεαλιστική απεικόνιση σε κάθε καρέ. Με την τεχνολογία OLED Motion Pro, μπορείς να… αποχαιρετίσεις τα είδωλα και τις θολούρες στην κίνηση, οπότε οποιαδήποτε γρήγορη κίνηση στην οθόνη θα είναι απόλυτα ομαλή.

Στο κομμάτι του ήχου, πέρα από τα ισχυρά ηχεία της, υποστηρίζει Dolby Atmos κι έτσι μπορεί να συνδεθεί με κορυφαία ηχοσυστήματα και soundbars για να απολαμβάνεις ποιοτικό ήχο από κάθε κατεύθυνση, με ύψος και βάθος που δε βρίσκεις σε παραδοσιακά surround συστήματα. Επιπλέον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Filmmaker Mode για να παρακολουθείς ταινίες όπως ακριβώς τις είχε οραματιστεί ο δημιουργός τους, απενεργοποιώντας ρυθμίσεις βελτίωσης και ρυθμίζοντάς τη με τέτοιο τρόπο για να προσεγγίζει το όραμα του σκηνοθέτη. Με το LG webOS, την «καρδιά» του έξυπνου λειτουργικού της τηλεόρασης, θα έχεις πρόσβαση σε πλειάδα εφαρμογών όπως το Netflix για να παρακολουθείς εύκολα οτιδήποτε θελήσεις και φυσικά, έχει πολλές θύρες κάθε είδους για να συνδέσεις παραδοσιακό εξοπλισμό όπως home cinema sets και να δεις ταινίες από φυσικό μέσο.

Sony ZH8

Μπορεί μια τηλεόραση να δώσει νέα ζωή σε οτιδήποτε κι αν βλέπεις; Η απάντηση είναι ένα εμφατικό «ναι» όταν μιλάμε για τη Sony ZH8, την κορυφαία τηλεόραση τεχνολογίας LED που μπορείς να αποκτήσεις. Το FullArray LED πάνελ συνεπάγεται υψηλή φωτεινότητα με πολλαπλά σημεία ελέγχου αυτής, για να έχεις πάντοτε το επιθυμητό επίπεδο χρώματος και μαύρου σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης – όπως το ζητάει η σκηνή. Ο επεξεργαστής Sony X1 Ultimate φροντίζει να βελτιώνει την ανάλυση περιεχομένου χαμηλότερης ποιότητας του μέγιστου που υποστηρίζει η τηλεόραση. Συγκεκριμένα, η ZH8 προβάλλει περιεχόμενο σε ανάλυση 8KUltra HD, αναδημιουργώντας εικόνες από περιεχόμενο χαμηλότερης ποιότητας για να είναι πιο καθαρό.

Στη συνέχεια, τα χρώματα και η αντίθεση ξεχωρίζουν χάρη στο X-Tended Dynamic Range Pro, κάνοντας πιο φωτεινά τα φωτεινά σημεία και σκοτεινιάζοντας τα μαύρα, παράλληλα βελτιώνοντας τα χρώματα μέσω object-based HDR remaster για να βλέπεις τη σκηνή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μάλιστα, έχοντας οθόνη TRILUMINOS, μπορεί να αναπαράγει μια τεράστια γκάμα χρωμάτων με ασύλληπτη ακρίβεια και ζωντάνια από όποια γωνία κι αν τα βλέπεις, για να απολαμβάνεις κορυφαίας ποιότητας εικόνα από οποιαδήποτε θέση στο χώρο. Επιπλέον, το X-Motion Clarity καθαρίζει κάθε σκηνή που περιλαμβάνει γρήγορη κίνηση ώστε να ξεχάσεις τα είδωλα στις σκηνές και να βλέπεις πεντακάθαρες εικόνες. Τέλος, το εντυπωσιακό σύστημα ήχου Acoustic Multi-Audio υπόσχεται δυνατό ήχο από κάθε πλευρά, έχοντας ηχεία σε διάφορα σημεία της τηλεόρασης και πέραν αυτού, υποστηρίζει το πρότυπο ήχου Dolby Atmos για σύνδεση με συμβατά ηχοσυστήματα που θα ανεβάσουν επίπεδο την ποιότητα ήχου σε οτιδήποτε κι αν βλέπεις.

Samsung Neo QLED QN900A

Η νέα εποχή των QLED είναι εδώ και τη «σημαία» κρατάει η Samsung Neo QLED QN900A, το εντυπωσιακότερο εκ των νέων μοντέλων της εταιρείας. Με πρωτοποριακή τεχνολογία πάνελ Quantum MiniLED, παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία σε ζώνες φωτισμού και κατ’ επέκταση ακρίβεια σε χρώμα ή μαύρα, διατηρώντας την εντυπωσιακά υψηλή φωτεινότητα που την καθιστά ιδανική τηλεόραση ακόμη και για πολύ φωτεινά δωμάτια. Υποστηρίζει ανάλυση 8K Ultra HD για περιεχόμενο με κρυστάλλινη ποιότητα εικόνας, ενώ η δυνατότητα αυτή την κάνει άψογη επιλογή για όποιον ψάχνει μια κινηματογραφικού επιπέδου τηλεόραση που θα κρατήσει πολλά χρόνια.

Χάρη στο πρότυπο HDR10+ και το Dynamic Tone Mapping, η τηλεόραση προστατεύει τους τόνους κάθε χρώματος για να αποτυπώνεται όπως ακριβώς θα έπρεπε χωρίς αποκλίσεις, επιτρέποντας σε όλες τις λεπτομέρειες να αναδειχθούν – και με όγκο χρώματος 100%, η τεχνολογία Quantum Dot αποδίδει τέλεια τα χρώματα σε οποιαδήποτε ρύθμιση φωτεινότητας για να έχεις πάντοτε το καλύτερο αποτέλεσμα. Κι αν κάθεσαι υπό γωνία ή σε φωτεινό δωμάτιο, το πάνελ έχει αντιθαμβωτική επίστρωση κι έτσι οι αντανακλάσεις δε θα αποτελέσουν ποτέ πρόβλημα ούτε θα έχεις απώλειες χρώματος ή αντίθεσης όταν παρακολουθείς υπό γωνία.

Sony Bravia XR A90J

Λίγες τηλεοράσεις μπορούν να σταθούν δίπλα στη Sony Bravia XR A90J, καθώς αποτελεί μία εκ των κορυφαίων τηλεοράσεων στην κατηγορία της κι όχι μόνο. Είναι εξοπλισμένη με πάνελ OLED κορυφαίων προδιαγραφών, όμως την παράσταση «κλέβει» ο επεξεργαστής Cognitive Processor XR. Χάρη σε αυτόν, κάθε στοιχείο της εικόνας -από την αντίθεση και τη φωτεινότητα έως τα χρώματα και την ανάλυση- βελτιώνεται σε πραγματικό χρόνο με σκοπό το αποτέλεσμα να φτάσει στο επίπεδο που βλέπει στην πραγματικότητα το ανθρώπινο μάτι. Έτσι, κάθε στιγμή θα έχεις τις πιο αληθοφανείς εικόνες μπροστά σου, σε οποιοδήποτε είδος περιεχομένου και κυρίως, με μηδενική προσπάθεια από μέρους σου: όλα γίνονται αυτόματα, σωστά και άμεσα χάρη στον επεξεργαστή.

Ακόμη και ο ήχος επωφελείται από τον «εγκέφαλο» της τηλεόρασης, με τα ηχεία να τοποθετούνται κεντρικά και πίσω από το πάνελ αντί να βρίσκονται περιμετρικά όπως συνηθίζεται. Αυτό σημαίνει πως ο ήχος ακολουθεί τέλεια τη δράση που εκτυλίσσεται στην οθόνη και έρχεται από διάφορα σημεία προς εσένα, ενώ φυσικά υποστηρίζεται το πρότυπο ήχου Dolby Atmos όπως και 3D Surround Sound Upscaling για βελτίωση της απόδοσης ήχου σε περιβάλλον surround. Οι φωνές είναι πιο ευδιάκριτες, τα μπάσα πιο δυνατά και όλα τα υπόλοιπα έχουν την αρμόζουσα ακρίβεια για να απολαμβάνεις κάθε δευτερόλεπτο για μια οπτικοακουστική εμπειρία δίχως προηγούμενο.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις