Τεχνολογία

Προσοχή νέος κίνδυνος στο Mozilla από κακόβουλο Add-on!

Ένα add-on του Mozilla περιείχε κακόβουλο κώδικα με αποτέλεσμα να αποκαλύπτει τα ευαίσθητα στοιχεία των χρηστών.

Σύμφωνα με το επίσημο blog της Mozilla, εδώ και παραπάνω από ένα μήνα, ένα addon με την ονομασία “Mozilla Sniffer” έκλεβε τα usernames και τους κωδικούς πρόσβασης από τους χρήστες που το είχαν εγκαταστήσει.

Το συγκεκριμένο addon έχει ανέβει στo επίσημο site της Mozilla στις 6 Ιουνίου ενώ το πρόβλημα εντοπίστηκε στις 12 Ιουλίου.

Παρά το γεγονός ότι το “Mozilla Sniffer” βρισκόταν σε δοκιμαστική έκδοση, το είχαν κατεβάσει ήδη 1.800 φορές πριν το εντοπίσουν και μπει στο Mozilla Blocklist.

Τέλος το site που λάμβανε τα κλεμμένα δεδομένα είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας και ήδη όλοι οι χρήστες που το είχαν εγκαταστήσει, έχουν ενημερωθεί για να αλλάξουν άμεσα όλους τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τεχνολογία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Τεχνολογία: Περισσότερα άρθρα
Βαρδής Βαρδινογιάννης στο ανανεωμένο zappit.gr: Από gamer, δημιουργός του Couch Heroes
Ο γιος του Γιάννη Βαρδινογιάννη και της Μελίσσας Γκρόμελ μιλάει αποκλειστικά στον Τάσο Σαλονικό για το όραμά του, τη δημιουργία του Couch Heroes και την πορεία του στον χώρο της τεχνολογίας και της ψυχαγωγίας
Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης 1
Η διασφάλιση της καθολικής ψηφιακής προσβασιμότητας αντικείμενο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του ΙΤΕ
Στόχος η ενίσχυση της καθολικής προσβασιμότητας στις ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες και η προώθηση της ψηφιακής ένταξης, ιδίως για τα ΑμεΑ
Βασίλης Χαρμανδάρης (Πηγή φωτό: Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας)