Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Ψάχνεις τον ιδανικό ψυγειοκταψύκτη για την κουζίνα σου; Βρες εδώ 5+1 επιλογές αγοράς!

Ψάχνεις τον ιδανικό ψυγειοκταψύκτη για την κουζίνα σου; Βρες εδώ 5+1 επιλογές αγοράς!

Έφτασε το καλοκαίρι και μαζί του, η ζέστη. Για να περάσει όσο πιο εύκολα γίνεται, ένας ψυγειοκαταψύκτηςαποτελεί ανεκτίμητο σύμμαχο, καθώς θα διατηρεί φρέσκα και δροσερά οτιδήποτε από λαχανικά κι αναψυκτικά μέχρι παγωτά και μπύρες με ευκολία.

Ιδανικά, θα πρέπει να έχει αρκετό χώρο για όλα όσα χρειάζεσαι, μιας και το καλοκαίρι οτιδήποτε χρειάζεται ψυγείο και μείνει έστω λίγα λεπτά εκτός, κινδυνεύει να αλλοιωθεί. Από την άλλη, μια μπύρα δε θα αλλοιωθεί όμως κανείς δεν μπορεί να περιμένει να κρυώσουν: όταν έρχεται η ώρα για μπύρα, είναι απλώς, ώρα για μπύρα.

Νεότερα μοντέλα απολαμβάνουν επίσης διάφορα οφέλη χάρη στην εξελιγμένη τεχνολογία τους, σε διάφορα σημεία. Η κατανάλωση πλέον έχει μειωθεί, τα μοτέρ είναι λιγότερο θορυβώδη, ενώ κάποια μοντέλα ενσωματώνουν έξυπνες λειτουργίες. Για παράδειγμα, κάποιος ψυγειοκαταψύκτης μπορεί να διαθέτει λειτουργία turbo, ώστε όταν επιστρέφεις από το σούπερ μάρκετ, να αυξάνει ρυθμό για να επαναφέρει τα ψώνια σου στην κατάλληλη θερμοκρασία. Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται πολλά, οπότε ας δούμε μερικούς από τους πιο αξιόλογους ψυγειοκαταψύκτες της αγοράς.

Candy CVBNM 6182WP/SN

Μια άριστη και προσιτή λύση, το Candy CVBNM 6182WP/SN έχει άνετους χώρους για να εξυπηρετήσει μια οικογένεια. Συγκεκριμένα, η (μεικτή) χωρητικότητά του αγγίζει τα 318 λίτρα και στο εσωτερικό του υπάρχει φωτισμός LED για να βρίσκεις εύκολα αυτό που ψάχνεις ακόμη και μέσα στο σκοτάδι. Το λευκό του φινίρισμα τον κάνει ιδανικό για κάθε τύπο κουζίνας, καθώς μπορεί εύκολα να ταιριάξει ανάμεσα είτε σε ξύλινα έπιπλα είτε σε inox συσκευές. Κι αν δεν… μπορείς να αποφασίσεις, διαθέτει ηχητική ειδοποίηση για να σε ενημερώσει πως πρέπει να κλείσει η πόρτα για να μην υπάρξει απώλεια ψύξης.

Έπειτα, παρόμοια άνεση προσφέρει και στο κομμάτι της απόψυξης. Συγκεκριμένα, δε χρειάζεται απόψυξη, μιας και είναι Full No Frost, οπότε δεν ανησυχείς ούτε για την ύπαρξη πάγου στο εσωτερικό ούτε για τη χρονοβόρα διαδικασία απόψυξης. Στο χώρο της κατάψυξης θα βρεις τρία συρτάρια για να χωρέσεις οτιδήποτε κατεψυγμένο, ενώ στη συντήρηση υπάρχουν τέσσερα ράφια συν ένα συρτάρι για φρέσκα λαχανικά, μαζί με επιπλέον χώρους επί της πόρτας.

Whirlpool WB70I 952 X

Ένας εντυπωσιακός ψυγειοκαταψύκτης με πολλές ευκολίες, ο Whirlpool WB70I 952 X καλύπτει άνετα μια οικογένεια χάρη στη μεικτή χωρητικότητά του που φτάνει τα 492 λίτρα. Η στιβαρή κατασκευή του έχει φινίρισμα από inox, το οποίο μάλιστα προστατεύει ενάντια στις δαχτυλιές, και ενσωματωμένη στην εξωτερική πλευρά της πόρτας βρίσκεται μια βρύση με φίλτρο νερού. Έτσι, δε χρειάζεται να γεμίζεις διαρκώς μπουκάλια νερού ή να θυμάσαι να τα βάζεις στο ψυγείο, καθώς εύκολα θα έχεις νερό οποιαδήποτε στιγμή.

Πέραν των ειδικών θέσεων για μπουκάλια στο εσωτερικό του, διαθέτει δύο συρτάρια λαχανικών και ευρύχωρα γυάλινα ράφια, όπως και μεγάλα συρτάρια για την κατάψυξη. Το Fresh Box+ όπου μπαίνουν τα φρούτα και λαχανικά, διαθέτει ρύθμιση υγρασίας ώστε να τα διατηρεί φρέσκα και αναλλοίωτα για έως και 15 ημέρες. Επιπλέον, είναι No Frost και δεν απαιτεί καμιά διαδικασία απόψυξης, οπότε μπορείς να επικεντρωθείς μονάχα στην καθημερινότητά σου.

Siemens KG36N7IEQ

Ο ψυγειοκαταψύκτης Siemens KG36N7IEQ της πολύπειρης εταιρείας, τραβάει εύκολα τα βλέμματα. Διαθέτει τεχνολογίες superCooling και superFreezing, οι οποίες εργάζονται έξυπνα και άμεσα για να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για όσα τρόφιμα συντηρούν κι έπειτα απενεργοποιούνται. Αντίστοιχη δουλειά γίνεται και στο συρτάρι  hyperFresh ◄0°C►, που διαθέτει χαμηλότερη θερμοκρασία από τον υπόλοιπο θάλαμο για να αποθηκεύεις φρέσκο κρέας ή ψάρια και να παραμένουν λαχταριστά, αντέχοντας σε βάθος χρόνου μακριά από την κατάψυξη.

Γενικώς, ολόκληρος ο θάλαμος έχει την κατάλληλη κατανομή κρύου αέρα χάρη στο σύστημα multiAirflow, οπότε πιο απλά (στη συντήρηση) τρόφιμα επίσης διατηρούνται σε ιδανικές συνθήκες σε οποιοδήποτε ράφι κι αν τοποθετηθούν. Και με (μεικτή) χωρητικότητα 326 λίτρα, χωράει άνετα πολλά προτού γεμίσει – προσφέρει ακόμη και μπουκαλοθήκη για καλύτερη οργάνωση χώρου. Τέλος, το φινίρισμα με inox εγγυάται άψογο στιλ αλλά και αντίσταση ενάντια στις δαχτυλιές.

LG GBF72PZDMN

Μπορεί ένας ψυγειοκαταψύκτης να είναι έξυπνος; Φυσικά και μπορεί, όπως αποδεικνύει ο LG GBF72PZDMN, τον οποίο μπορείς να χειριστείς μέσω της εφαρμογής LG SmartThinQ για κινητά. Δηλαδή, μπορείς να βρίσκεσαι στο σούπερ μάρκετ και να ολοκληρώνεις τα ψώνια σου, οπότε με λίγες κινήσεις από το κινητό να ρυθμίζεις την ψύξη κι έτσι ο θάλαμος να φρεσκάρει τα ψώνια σου απευθείας, χωρίς αναμονή. Τα ράφια του είναι ευρύχωρα και ανθεκτικά ενώ το μεσαίο ράφι είναι αναδιπλούμενο για να χωράει μεγάλα αντικείμενα χωρίς να αφαιρέσεις κάποιο ράφι.

Φυσικά, είναι Total No Frost και δεν χρειάζεται απόψυξη, διανέμει τον αέρα ομοιόμορφα σε κάθε σημείο και μάλιστα γρηγορότερα χάρη στο DoorCooling+. Δίνει επίσης την ελευθερία να διατηρείς πάντοτε φρέσκα τα φρούτα ή τα λαχανικά στο συρτάρι τους, ρυθμίζοντας μέσω ενός απλού διακόπτη τα επίπεδα υγρασίας βάσει του περιεχομένου. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για το συρτάρι FreshConverter, όπου φιλοξενούνται ψάρια, κρέατα και λαχανικά. Δε θα μπορούσε να λείπει μια ακόμη ευκολία: η ενσωματωμένη βρύση στο εξωτερικό της πόρτας, από όπου μπορείς να απολαμβάνεις κρύο και φρέσκο νερό χωρίς προετοιμασία.

Neff KG7493BD0

Κομψό, στιλάτο τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό. Με μαύρη κεραμική πόρτα, ο Neff KG7494BD0 επιτρέπει ακόμη και να… γράφετε με κιμωλία επάνω της – είναι τόσο ανθεκτική κι αφήνει μικρούς και μεγάλους να μεγαλουργήσουν πάνω της. Μέσα, όμως, τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα. Ο καταψύκτης έχει αφαιρούμενα συρτάρια που μπορούν να αντικατασταθούν από σκέτα ράφια, οπότε αντί να στριμώχνονται ογκώδη τρόφιμα σε συρτάρι, προσφέρεται η ευκολία ενός ραφιού – μπορούν να βγουν ακόμη και τα ράφια.

Στον κυρίως θάλαμο, τα ράφια αλλάζουν εύκολα θέση (ή αφαιρούνται) και είναι κατασκευασμένα από γυαλί ασφαλείας ώστε να μην μειώνεται ο κίνδυνος ατυχήματος. Κι όσο αφορά το πιο σημαντικό κομμάτι -την ψύξη- συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Το Super Cooling εγγυάται ταχύτατη ψύξη για να επαναφέρει τα τρόφιμα που βρίσκονταν έξω στην ιδανική τους θερμοκρασία, ενώ τα συρτάρια FreshSafe 2 +-0°C διατηρεί φρέσκα κρέατα, ψάρια και λαχανικά σχεδόν στους 0 βαθμούς Κελσίου για να παραμένουν φρέσκα. Όπως είναι αναμενόμενο, ενσωματώνει τεχνολογία No Frost κι έτσι λέει «αντίο» στην απόψυξη.

Bosch KGN864IFA

Ένας ψυγειοκαταψύκτης για… μεγάλες δουλειές, ο Bosch KGN864IFA διαθέτει εντυπωσιακή μεικτή χωρητικότητα 628 λίτρων για να χωράει οτιδήποτε χρειάζεται με τεράστια άνεση. Ο πλούσιος εσωτερικός φωτισμός κάνει εύκολη την εύρεση και ταξινόμηση των περιεχομένων, τα οποία συντηρούνται σε άριστη θερμοκρασία τόσο στη συντήρηση όσο και στην κατάψυξη χάρη στα δύο ξεχωριστά κυκλώματα ψύξης. Μάλιστα, έτσι αποφεύγεται η μεταφορά οσμών αλλά γίνεται δυνατή και η ρύθμιση ανά κύκλωμα, για εξοικονόμηση ενέργειας.

Στα ράφια και συρτάρια δίνεται πλήρης ελευθερία, καθώς προσαρμόζονται εύκολα σε διάφορες θέσεις ή αλλάζονται για να δημιουργήσουν χώρους. Το ράφι EasyAccess διαθέτει μηχανισμό ομαλής εξαγωγής για να παίρνεις εύκολα όσα χρειάζεσαι από αυτό με μια κίνηση. Εννοείται πως πρόκειται για ψυγειοκαταψύκτη τύπου Full No Frost οπότε η διαδικασία απόψυξης δε θα σε απασχολήσει – μονάχα το πόσα πράγματα μπορείς να χωρέσεις μέσα του.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις