Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Σύντομα το Google Voice και εκτός Αμερικής;

Σύντομα το Google Voice και εκτός Αμερικής;

Το Google Voice είναι η πειραματική υπηρεσία τηλεφωνίας της Google που πλέον υποστηρίζει αριθμούς κινητών

τηλεφώνων από όλες τις μεγάλες εταιρείες στις ΗΠΑ και προθυμοποιείται ναδέχεται τις αναπάντητες κλήσεις με μια ασυνήθιστη λειτουργία τηλεφωνητή.

Μέχρι σήμερα, το Google Voice ήταν διαθέσιμο σε δοκιμαστική βάση μόνο για επιλεγμένους χρήστες που επιλέγουν να λάβουν νέο αριθμό κινητού τηλεφώνου από τη Google.

Τώρα, η εταιρεία ανοίγει την υπηρεσία τηλεφωνητή και για συνδρομητές άλλων δικτύων κινητής τηλεφωνίας, αν και οι χρήστες που επιλέγουν αυτή τη λύση δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν προηγμένες δυνατότητες όπως η προώθηση κλήσεων και τα φθηνά τηλεφωνήματα μέσω Διαδικτύου.

H λειτουργία τηλεφωνητή του Google Voice ουσιαστικά παρακάμπτει την αντίστοιχη υπηρεσία του παρόχου κινητής τηλεφωνίας. Απαντά στο τηλέφωνο όταν ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί ή δεν θέλει να δεχθεί την κλήση και στη συνέχεια απομαγνητοφωνεί αυτόματα τα μηνύματα σε αρχεία κειμένου, τα οποία ο χρήστης μπορεί να δει είτε στον υπολογιστή είτε σε μορφή SMS.

Όπως αναφέρει το Reuters, η νέα υπηρεσία αξιοποιεί τη δυνατότητα προώθησης κλήσεων που προσφέρουν ουσιαστικά όλες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνία στις ΗΠΑ, οπότε η Google δεν χρειάζεται να συνάψει ειδικές συμφωνίες με τους παρόχους.

Τον περασμένο μήνα, πάντως, η Google συγκρούστηκε δημόσια με την Apple όταν η εταιρεία που παράγει το iPhone αρνήθηκε να εγκρίνει άμεσα την ειδική εφαρμογή του Google Voice. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών εξετάζει τώρα αν η Apple και η εταιρεία ΑΤ&Τ με την οποία συνεργάζεται προσπαθούν να εμποδίσουν τα σχέδια ενός δυνητικού ανταγωνιστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, η υπηρεσία τηλεφωνίας Google Voice της Google πρόκειται να γίνει διαθέσιμη σύντομα και εκτός Αμερικής. Η Google υποστηρίζει ότι ήδη υπάρχουν 1.419 εκατομμύρια χρήστες εγγεγραμμένοι, 570.000 εκ των οποίων χρησιμοποιούν την υπηρεσία σε κάθημερινή βάση.

Πρίν λίγο καιρό η εταιρίες τηλεπικοινωνιών ξεκίνησαν έρευνα εναντίων της υπηρεσίας Google Voice έπειτα από επιφυλάξεις που διατύπωσε η AT&T και άλλοι, σχετικά με το μπλοκάρισμα κλήσεων σε συγκεκριμένες περιοχές της Αμερικής, κάτι που είναι ενάντια στην ουδετερότητα των δικτύων.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε