Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Τα τέσσερα λάθη που κάνουμε και καταστρέφουμε λάπτοπ και υπολογιστές

Τα τέσσερα λάθη που κάνουμε και καταστρέφουμε λάπτοπ και υπολογιστές

Τα λάπτοπ έχουν μπει το τελευταίο διάστημα για τα καλά στη ζωή μας, ωστόσο μερικές από τις συνήθειές μας μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη στον υπολογιστή μας.

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε… προέκταση του χεριού μας, ενώ τα λάπτοπ μπήκαν για τα καλά στη ζωή μας την περίοδο του περιορισμού κυκλοφορίας και την εφαρμογή του μέτρου της τηλεργασίας.

Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που ο τρόπος που τους χρησιμοποιούμε μπορεί να προκαλέσει ακόμη και ανεπανόρθωτη βλάβη στο μηχάνημα.

Δείτε ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε με το λάπτοπ μας, και μπορεί να μας κοστίσουν ακριβά…

1. Δεν κλείνουμε τελείως το λάπτοπ, αλλά κλείνουμε μόνο το καπάκι. Συχνά αφήνουμε τους υπολογιστές και τα λάπτοπ ανοιχτά όταν δεν τους χρησιμοποιούμε, αλλά αυτό μπορεί να μας κοστίσει. Όταν κλείνουμε μόνο το καπάκι από το λάπτοπ για να το ανοίξουμε γρήγορα όταν το χρειαστούμε, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν κάνει το απαιτούμενο «καθάρισμα» στην επανεκκίνηση, με αποτέλεσμα να έχουμε πρόβλημα στη λειτουργία του ή ακόμη και φθορά της μπαταρίας.

2. Φθορά της μπαταρίας μπορεί να έχουμε και όταν έχουμε το λάπτοπ μονίμως συνδεδεμένο με την πρίζα του ρεύματος. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, καλό είναι να χρησιμοποιούμε το μηχάνημα με μοναδική πηγή ενέργειας την μπαταρία, ώστε να τη «γυμνάζουμε».

2. Βάζουμε τα λάπτοπ πάνω στα πόδια μας ή τα μεταφέρουμε χωρίς προσοχή. Όταν συνηθίζουμε να βάζουμε τα λάπτοπ πάνω στα πόδια μας, πολλά λάπτοπ επειδή δεν εξαερίζονται μπορεί να ανεβάσουν επικίνδυνα θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται προβλήματα στη λειτουργία του. Επίσης, όταν μεταφέρουμε το λάπτοπ χωρίς προσοχή, το τράνταγμα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ακόμη και στον σκληρό δίσκο, με αποτέλεσμα να καταστραφούν αρχεία ή ακόμη και ολόκληρος ο σκληρός δίσκος.

4. Συνηθίζετε να βγάζετε απότομα τον υπολογιστή από την πρίζα ή να τον κλείνετε απότομα; Μην το ξανακάνετε, καθώς αν το κάνετε συχνά, μπορεί να καταστρέψετε το σύστημα τροφοδοσίας. Αν ο υπολογιστής “κολλήσει”, δεν υπάρχει χειρότερος τρόπος για να κάνουμε reset από το να τον βγάλουμε απότομα από την πρίζα, καθώς προκαλούμε ένα είδος «σοκ» στο μηχάνημα και μπορεί να… μείνει κλειστός.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις