Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Τεράστια επίθεση hackers στο Dark Web!

Τεράστια επίθεση hackers στο Dark Web!

Περίπου 20% όλων των ιστότοπων στο Dark Web σταμάτησαν να λειτουργούν μετά από επίθεση, που δέχθηκαν από hackers με τους υπεύθυνους αυτής να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τους διαχειριστές των συγκεκριμένων websites.

Το Dark Web είναι ένας ανώνυμος διαδικτυακός τόπος, στον οποίο χρήστες έχουν πρόσβαση σε κρυφές υπηρεσίες και περιεχόμενο. Μια περιοχή στο Διαδίκτυο με τουλάχιστον 10.000 Tor-based ιστοσελίδες, δέχτηκε επίθεση από χάκερς οι οποίοι υποστηρίζουν ότι στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες διανέμεται περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας.
Οι επισκέπτες οποιασδήποτε ιστοσελίδας από αυτές που δέχτηκαν επίθεση, έβλεπαν το μήνυμα «Γεια σας, το Freedom Hosting II έχει πέσει θύμα χάκινγκ». Στο μήνυμα αναφερόταν επίσης ότι όταν οι χάκερς έψαχναν τη βάση δεδομένων του Freedom Hosting II ανακάλυψαν ότι το 50% του περιεχομένου του αποτελείτο από ιστοσελίδες «παιδικής πορνογραφίας». 
Η επίθεση επιβεβαιώθηκε και από ειδικούς σε θέματα ασφάλειας, ενώ παράλληλα δημοσιεύτηκε και μία λίστα με τις ιστοσελίδες που περιείχαν περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας.
Τέλος αν και το Σκοτεινό Διαδίκτυο είναι γνωστό ότι φιλοξενεί περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας, επιτρέπει τις πωλήσεις ναρκωτικών και τη διανομή παράνομων υπηρεσιών, χρησιμοποιείται και από δημοσιογράφους ή όσους επιθυμούν να αποφύγουν την επιτήρηση από καταπιεστικά καθεστώτα κι έτσι είναι πιθανό η βάση δεδομένων των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσε να πλήττει και εκείνους που χρησιμοποιούν τη μέθοδο ανώνυμης περιήγησης για νόμιμους λόγους.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε