Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Το Twitter έκλεισε λογαριασμούς οπαδών του Τραμπ

Το Twitter έκλεισε λογαριασμούς οπαδών του Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλησε να επιστρέψει στα social media, που τον έχουν κάνει block, δια της πλαγίας αλλά το twitter κόβει την πρόβαση σε υποστηρικτές του.

Το Twitter ανέστειλε αυτή την εβδομάδα τη λειτουργία πολλών λογαριασμών στην πλατφόρμα του, οι οποίοι δημιουργήθηκαν για να κοινοποιούν δηλώσεις από μια νέα ενότητα του site του Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως ανέφερε η εταιρεία, οι λογαριασμοί αυτοί παραβίαζαν τους κανόνες της περί αποφυγής απαγόρευσης ενός λογαριασμού.

Ο Τραμπ αποκλείστηκε από το Twitter, όπου είχε περισσότερους από 88 εκατομμύρια ακόλουθους, όπως και από το Facebook μετά τη θανατηφόρα επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο από υποστηρικτές του.

Την Τρίτη, μια σελίδα προστέθηκε στο site του μεγιστάνα, με την ονομασία “From the Desk of Donald J. Trump”, όπου δημοσιεύονται μηνύματα που μπορούν να κοινοποιηθούν από το κοινό του τόσο στο Twitter όσο και στο Facebook.

Click4more «Απασφάλισε» ο Τραμπ – «Απόλυτη ντροπή οι αποφάσεις Facebook, Twitter και Google»

«Όπως ορίζει η πολιτική μας για αποφυγή απαγόρευσης, θα κινηθούμε ενάντια σε λογαριασμούς των οποίων η προφανής πρόθεση είναι να αντικαταστήσουν ή να προωθήσουν περιεχόμενο που σχετίζεται με έναν λογαριασμό που έχει τεθεί σε αναστολή», τόνισε ένας εκπρόσωπος του Twitter σε ανακοίνωσή του.

Εκπρόσωπος του Τραμπ είπε ότι δεν είχαν καμία σχέση με τους λογαριασμούς που αυτούς που τέθηκαν σε αναστολή, ανάμεσα στους οποίους είναι οι @DJTDesk, @DJTrumpDesk, @DeskofDJT και @DeskOfTrump1.

Το Twitter, το οποίο έχει δηλώσει ότι ο αποκλεισμός του τέως προέδρου των ΗΠΑ από την πλατφόρμα είναι μόνιμος, ακόμη και αν διεκδικήσει ξανά την προεδρία της χώρας, έχει τονίσει ότι οι χρήστες μπορούν να κοινοποιούν περιεχόμενο από το site του Τραμπ, εφόσον δεν αυτό δεν παραβαίνει τους κανόνες του περί αποφυγής απαγόρευσης.

Την Τετάρτη, το εποπτικό συμβούλιο του Facebook διατήρησε τον αποκλεισμό Τραμπ, αλλά σημείωσε πως η εταιρεία δεν πρέπει να διατηρήσει επ’ αόριστον τον αποκλεισμό. Το συμβούλιο έδωσε στο Facebook έξι μήνες για να αποφασίσει μια αναλογική απάντηση.

Ο Τραμπ σχεδιάζει να ξεκινήσει τη δική του πλατφόρμα μέσων κοινωνικών δικτύωσης, έχει τονίσει σύμβουλός του.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις