Τεχνολογία

Το πρώτο smartphone που διπλώνει! Κινητό – έκπληξη από μικρή εταιρεία

Η εταιρεία Royole Corporation με έδρα την Καλιφόρνια παρουσίασε σε εκδήλωση στο Πεκίνο το πρώτο στον κόσμο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο που διπλώνει σαν πορτοφόλι.

Η -ειδικευόμενη στις εύκαμπτες οθόνες OLED- αμερικανική εταιρεία δημιούργησε ένα smartphone με οθόνη 7,8 ιντσών (19,8 εκατοστών), όταν είναι ξεδίπλωτο, αλλά όταν διπλώνει, εμφανίζει τρεις οθόνες: μία μπροστά, μία πίσω και μία στη ράχη.

Το τηλέφωνο με την ονομασία FlexPai άρχισε να πωλείται στην Κίνα την 1η Νοεμβρίου σε τιμές 1.290 έως 1.863 δολαρίων (ανάλογα με τη μνήμη και τον αποθηκευτικό χώρο του), σύμφωνα με το BBC. Η ηλικίας έξι ετών Royole έκανε γνωστό ότι στο τέλος Δεκεμβρίου θα αρχίσει τις πωλήσεις και σε άλλες χώρες.

Η παρουσίαση της νέας συσκευής αιφνιδίασε τη διεθνή αγορά, καθώς οι αναλυτές θεωρούσαν σίγουρο ότι οι κορεατικές Samsung και LG ή η κινεζική Huawei θα ήσαν οι πρώτες που θα λανσάριζαν ένα τέτοιο τηλέφωνο που διπλώνει.

To FlexPai χρησιμοποιεί ως λειτουργικό σύστημα μια έκδοση του Android, ενώ ζυγίζει 320 γραμμάρια, είναι συνεπώς τουλάχιστον κατά 50% βαρύτερο από το Galaxy Note 9 ή το iPhone XS Max.

https://www.youtube.com/watch?v=ZjdGhHLQIH4

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τεχνολογία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Τεχνολογία: Περισσότερα άρθρα
Όταν το διαδίκτυο παύει να είναι ασφαλές: Πως να γυρίσετε το χρόνο πίσω στην περίπτωση επίθεσης ransomware
Το ransomware έχει την ικανότητά του να κρυπτογραφεί δεδομένα και να αποκλείει την πρόσβαση των χρηστών σε εταιρικούς υπολογιστές, διακόπτοντας κρίσιμες εταιρικές διαδικασίες
Tired white man programmer or IT specialist software developer works on debugging code warning Error System failure when the code contains a violation of the programming language's rules solving during code validation