Τεχνολογία

Trojan builder διανέμεται μέσω “υπόγειων” forums

Ένα εργαλείο απομακρυσμένης πρόσβασης (RAT) «Frutas», το οποίο δημιουργεί backdoors σε διάφορες πλατφόρμες, είναι διαθέσιμο προς λήψη σε πολλά forums από τον Ιανουάριο του 2013. 

Eρευνητές της Symantec ανέλυσαν το Futras RAT, το οποίο επιτρέπει στους επιτιθέμενους να δημιουργήσουν μια κρυφή σύνδεση με το αρχείο JAR που είναι εγκατεστημένο στον παραβιασμένο υπολογιστή.

Το back door builder παρέχει κάποια μικρή σύγχυση, η οποία επιτρέπει στον εισβολέα να χρησιμοποιήσει ένα προσαρμοσμένο κλειδί κρυπτογράφησης για ορισμένες από τις ενσωματωμένες λειτουργίες του backdoor.

 
Μόλις ολοκληρωθεί η σύνδεση με το backdoor, ο RAT server ειδοποιεί τον επιτιθέμενο και του επιτρέπει να εκτελέσει διάφορες λειτουργίες στον παραβιασμένο υπολογιστή. Για παράδειγμα, την αναζήτηση αρχείων του συστήματος, τη λήψη και εκτέλεση αυθαίρετων αρχείων, την εκτέλεση επίθεσης άρνησης παροχής υπηρεσιών, να ανοίξει κάποια συγκεκριμένη ιστοσελίδα στο πρόγραμμα περιήγησης κ.α.
 
Σύμφωνα με την Symantec μόνο 2 από τους 45 παρόχους λογισμικών ασφάλειας μπορεί να ανιχνεύσει την απειλή.
 
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τεχνολογία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Τεχνολογία: Περισσότερα άρθρα
Βαρδής Βαρδινογιάννης στο ανανεωμένο zappit.gr: Από gamer, δημιουργός του Couch Heroes
Ο γιος του Γιάννη Βαρδινογιάννη και της Μελίσσας Γκρόμελ μιλάει αποκλειστικά στον Τάσο Σαλονικό για το όραμά του, τη δημιουργία του Couch Heroes και την πορεία του στον χώρο της τεχνολογίας και της ψυχαγωγίας
Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης 2