Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Υψηλό το ποσοστό των Ελλήνων που έχουν λογαριασμό σε social sites

Υψηλό το ποσοστό των Ελλήνων που έχουν λογαριασμό σε social sites

Έρευνα που έγινε σε 16 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας…

…κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χώρα μας βρίσκεται στην τρίτη θέση των ευρωπαϊκών χωρών που οι πολίτες της διατηρούν λογαριασμό σε κάποιο site κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα το 63% των Ελλήνων χρηστών έχει δημιουργήσει προφίλ σε κάποια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης (social networking), την ώρα που ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 45%. Το υψηλό αυτό ποσοστό φέρνει την Ελλάδα στην τρίτη θέση πανευρωπαϊκά, μετά τη Δανία και τη Νορβηγία. Το 33% των Ελλήνων ανανεώνει το προφίλ του καθημερινά (ευρωπαϊκός μέσος όρος 15%), ενώ το 37% παρακολουθεί καθημερινά τα προφίλ των φίλων του (ευρωπαϊκός μ.ό. 19%). Αποδεικνύεται λοιπόν ότι ο Έλληνας χρήστης είναι ένας συνειδητοποιημένος χρήστης που έχει αναπτύξει μια στενή επαφή με το Διαδίκτυο. Η έρευνα αναδεικνύει το προφίλ ενός ιδιαίτερα ενεργού, κοινωνικού και συνειδητοποιημένου χρήστη. Το 66% μπαίνει στο Διαδίκτυο καθημερινά (ευρωπαϊκός μ.ό. 53%), ενώ το 24% είναι ενεργά συνδεδεμένο για περισσότερες από τέσσερις ώρες (ευρωπαϊκός μ.ό. 17%).

Το 19% των Ελλήνων χρηστών εμφανίζεται να έχει στην κατοχή του «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο (iPhone, Blackberry κ.λπ.) και να έχει συνδρομή σε υπηρεσία πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω κινητού (ευρωπαϊκός μ.ό. 15%). Το 54% ελέγχει το e-mail του καθημερινά (ευρωπαϊκός μ.ό. 37%).

Η χώρα μας τα πηγαίνει πολύ καλά στο Διαδίκτυο, αρκεί η πλοήγηση σε αυτό να γίνεται πάντα με προσοχή και ενημέρωση για τους κινδύνους που παραμονεύουν στον αχανή κόσμο του.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε