Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Η αλήθεια είναι εκεί έξω… Ζήσε την απόλυτη “εξωγήινη” εμπειρία σπίτι σου!

Η αλήθεια είναι εκεί έξω… Ζήσε την απόλυτη “εξωγήινη” εμπειρία σπίτι σου!

Μπορείς να βασιστείς για αμέτρητες συναρπαστικές εμπειρίες στο ίντερνετ και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα σε απογοητεύσει! Αν δεν έκανες αίτηση στο Mars One για ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή στον Άρη και δεν προβλέπεται να συμμετάσχεις στα προγράμματα της NASA για αποίκηση του “κόκκινου πλανήτη”, μπορείς απλά να εξερευνήσεις το διάστημα από τον υπολογιστή σου.

Μέσα σε λίγα χρόνια πρόκειται να ιδρυθούν οι πρώτες ανθρώπινες αποικίες στον “κόκκινο πλανήτη”. Ο διοικητής της NASA δεν μάσησε τα λόγια του. “Η αποίκηση του Άρη είναι επιτακτική ανάγκη για τη διάσωση του ανθρώπινου είδους”. Πόσο προετοιμασμένοι είμαστε για το “εξωγήινο” μέλλον που υπόσχονται να κάνουν πραγματικότητα; Το μόνο σίγουρο είναι πως μπορούμε να πάρουμε μια ιδανική πρώτη γεύση στο διαδίκτυο.

Όσοι δεν βρίσκονται στη λίστα των επικείμενων “αρειανών”, έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν την εμπειρία των μελλοντικών αποστολών δημιουργίας ανθρώπινων οικισμών στον Άρη με το Mars Simulation Project (MSP). Μέσα από τον προσομοιωτή έχεις τη δυνατότητα ενός “preview” του άμεσου μέλλοντος στον “κόκκινο πλανήτη”, στέλνοντας αποστολές που αναπτύσσουν βήμα βήμα μια ανθρώπινη αποικία στον Άρη. Σε λίγα χρόνια άλλωστε οι προγραμματισμένες αποστολές του Mars One και της NASA αναμένεται να αποτελούν το πιο hot reality του κόσμου.

Οι παθιασμένοι με το διάστημα έχουν σύμμαχό τους σε ένα τέτοιο πρωτόγνωρο ταξίδι το Orbiter Simulator, προσομοιωτή διαστημικής πλοήγησης που προσφέρει μεγάλο βαθμό ρεαλισμού, καθώς τηρεί αυστηρά τους κανόνες της φυσικής. Μπορείτε να οδηγήσετε το διαστημικό λεωφορείο από το Kennedy Space Center σε διάφορες αποστολές ή να προσομοιώσετε μια σειρά από γνωστές αποστολές, χρησιμοποιώντας σκάφη που άφησαν εποχή στην κατάκτηση του διαστήματος. Με το Open Source project που ανέπτυξε ο Dr. Martin Schweiger, ερευνητής του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών στο University College του Λονδίνου, μπορεί κανείς να κατανοήσει τις έννοιες φυσικής ευχάριστα. Δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιείται ως διδακτικό βοήθημα, με την κοινότητα προγραμματιστών να το εξελίσσει διαρκώς με διάφορα add-ons.

Η κατανόηση όμως του σύμπαντος περνά και από το Stellarium, λογισμικό ανοιχτού κώδικα, που φέρνει έναν τρισδιάστατο ρεαλιστικό ουρανό όπως τον βλέπεις με γυμνό μάτι, κιάλια ή τηλεσκόπιο στην οθόνη σου. Ανακάλυψε στον ουρανό χιλιάδες άστρα, γαλαξίες, πλανήτες με δορυφόρους και νεφελώματα, έχοντας απλά ένα 3D πλανητάριο διαθέσιμο στον υπολογιστή σου. Αν πάλι θέλεις να εντρυφήσεις στη μαγεία της Αστρονομίας, υπάρχουν online πανεπιστημιακά μαθήματα σε σελίδες όπως το Coursera.org όπου μπορείς να μάθεις τα πάντα για το σύμπαν.

Ταξίδεψε από τη Γη μέχρι τα υπέροχα και παράξενα αντικείμενα που παρατηρούνται στο βαθύ διάστημα, όπως οι μαύρες τρύπες, τα κβάζαρ και οι σουπερνόβα, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες μιας αξεπέραστης σύνδεσης COSMOTE VDSL. “Η αλήθεια είναι εκεί έξω” όπως θα έλεγαν και οι πράκτορες των X-Files, αλλά μπορείς να ξεκινήσεις την έρευνα από το σπίτι σου!

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε