Σάββατο, 18 Μαΐ
17oC Αθήνα

38χρονη για καυστικό υγρό: «Το προμηθεύτηκα νόμιμα από το ίντερνετ για να το έχω ως μέτρο προστασίας»

38χρονη για καυστικό υγρό: «Το προμηθεύτηκα νόμιμα από το ίντερνετ για να το έχω ως μέτρο προστασίας»

Την ώρα που το 36χρονο θύμα της επίθεσης με καυστικό υγρό δίνει τη δική του μάχη στο νοσοκομείο για να μην χάσει το μάτι του, η 38χρονη εν διαστάσει σύζυγός του μιλάει με λεπτομέρειες στο newsit.gr για τη χημική ουσία και περιγράφει πώς την προμηθεύτηκε από το διαδίκτυο σαν «μέτρο αυτοπροστασίας».

Η γυναίκα αναμένεται να παραδοθεί σε λίγες ώρες, το πρωί της Δευτέρας, για την επίθεση με το καυστικό υγρό που έγινε σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου τα ξημερώματα του Σαββάτου.

«Το προμηθεύτηκα νόμιμα»

Όπως είπε η ίδια στο newsit.gr για το καυστικό υγρό: «Το προμηθεύτηκα νόμιμα από το ίντερνετ για να το έχω μαζί μου ως μέτρο προστασίας. Οι άνθρωποι που με απειλούν και τους έχω μηνύσει στο παρελθόν για απειλές και ξυλοδαρμούς, κυκλοφορούν με όπλα στη μέση τους, τα οποία επιδεικνύουν με έπαρση. Σκέφτηκα να έχω το οξύ πάνω μου, γιατί έχω και 2 παιδιά, ως μέτρο προστασίας όπως κάποιος κουβαλάει σπρέι πιπεριού, επειδή κιόλας το Ηράκλειο είναι σαν μεγάλο χωριό».

Και συμπλήρωσε με νόημα: «Το χρησιμοποίησα γιατί ήρθα σε αδιέξοδο»…

Ο φόβος της 38χρονης για τη ζωή της παραμένει, αφού όπως είπε στο newsit.gr «Θέλουν να με βάλουν φυλακή και να στείλουν άνθρωπο να με σκοτώσει».

Διαβάστε εδώ όλα όσα είπε στο newsit.gr η 38χρονη

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η γυναίκα βρήκε δικηγόρο και σκοπεύει να παραδοθεί τις επόμενες ώρες.

Εντυπωσιακό είναι πάντως, ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, το καυστικό υγρό το είχε στην τσάντα της για μέρες πριν την επίθεση. Κυκλοφορούσε δηλαδή, με το καυστικό υγρό στην τσάντα… 

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί μέσω facebook και είχε ενώσει τις ζωές του όσο ο σύζυγος ήταν στη φυλακή. Η πλευρά του 36χρονου πάντως υποστηρίζει ότι ήταν εκείνος που αποφάσισε να χωρίσουν, καθώς βγαίνοντας από τη φυλακή διαπίστωσε ότι δεν ταιριάζει με την 38χρονη. Μάλιστα κατά τον ίδιο, είναι εκείνη που δε δεχόταν την απόφασή του να χωρίσουν.

Απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω αναμένεται να δοθούν τις επόμενες ώρες από την γυναίκα, όταν εκείνη παραδοθεί. Η ίδια, αναμένεται να ζητήσει και προστασία γιατί δέχεται απειλές για τη ζωή της όπως λέει…

Η Ασφάλεια Ηρακλείου έχει ήδη βιντεοληπτικό υλικό τόσο από το ξενοδοχείο, όσο και από διπλανά κτίρια, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να συνθέσουν τον ακριβή τρόπο διαφυγής της γυναίκας και να διαλευκάνουν αν υπήρχε κάποιο όχημα που την περίμενε ή πήρε ταξί.

Click4More: Ιωάννα Παλιοσπύρου – «Με αναστατώνει και με συνθλίβει πραγματικά»

Όσο για τον 36χρονο, που δέχθηκε το καυστικό υγρό, εξακολουθεί να νοσηλεύται στο Θριάσιο Νοσοκομείο, σε ειδική μονάδα αποκατάστασης εγκαυμάτων.

Σύμφωνα με όσα είπε στο newsit.gr ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση του 36χρονου: «Είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση της υγείας του. Δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω μαζί του. Ελπίζω να βελτιωθεί τις επόμενες ώρες ή ημέρες. Έχει σοβαρότατα τραύματα στο πρόσωπό του, κινδυνεύει το ένα του μάτι και έχει επίσης σοβαρότατα τραύματα και στο σώμα του.

Είναι μια πραγματικά άγρια επίθεση. Η 38χρονη, όπως μου μετέφεραν οι συγγενείς του 36χρονου, οι οποίοι βρίσκονται κοντά του στο νοσοκομείο, είναι μια πολύ επικίνδυνη γυναίκα. Αυτή η γυναίκα του απέκρυπτε την πραγματική της προσωπικότητα, έγινε ένας γάμος όταν ήταν μέσα στην φυλακή, με σύμφωνο συμβίωσης και ακολούθως άρχισε να αποκαλύπτεται ποια είναι.

Τον πίεζε πάρα πολύ, έμαθα εκ των υστέρων ότι ακόμα και τα παιδιά της -όπως μου μετέφεραν- τα μεγαλώνει ο πρώην σύζυγός της, αφού της έχουν αφαιρέσει την επιμέλεια.

Το αδίκημα χαρακτηρίζεται πλέον, μετά την υπόθεση με το βιτριόλι, ως απόπειρα ανθρωποκτονίας και η δράστις κινδυνεύει με κάθειρξη 15 ετών».

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου, Κωνσταντίνος Μακρής

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις