Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Εκλογές 2014: Σε ποιους δήμους έχει ήδη αναδειχθεί ο νικητής

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σε τέσσερις δήμους της χώρας οι δήμαρχοι έχουν αναδειχθεί μία εβδομάδα νωρίτερα, μιας και ο μόνος πολιτικός τους αντίπαλος είναι ο… εαυτός τους!

Πρόκειται για τους δήμους Σφακίων, Τήλου, Αγράφων και Λειψών, όπου οι κάτοικοι καλούνται σήμερα να ψηφίσουν τον έναν και μοναδικό συνδυασμό που κατεβαίνει στις εκλογές και δήμαρχο τον επικεφαλής του.

Στα δύο νησιά των Δωδεκανήσων, την Τήλο και τους Λειψούς, το αποτέλεσμα είναι ήδη προδιαγεγραμμένο.
Πιο συγκεκριμένα, στην Τήλο, η Μαρία Κάμμα – Αλιφέρη δεν έχει κανέναν αντίπαλο να αντιμετωπίσει στις εκλογές, με αποτέλεσμα να παραμείνει στο «τιμόνι» του δήμου και για την επόμενη τετραετία και ήδη να μελετά το σχέδιο δράσης της. Να σημειωθεί ότι η κυρία Κάμμα θα διεκδικήσει την επανεκλογή της στη δημοτική αρχή Τήλου με τον συνδυασμό «21ος Αιώνας».

Στον δήμο Λειψών μοναδικός υποψήφιος για τη δημαρχία είναι ο Φώτης Μάγγος, ο οποίος πρόσφατα κατέθεσε στο Πρωτοδικείο της Κω τον φάκελο του συνδυασμού του «Λειψοί νέα τροχιά ανάπτυξης». Μάλιστα, σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση δεν θα συμμετάσχει ο επί επτά τετρατίες δήμαρχος, Σπύρος Μπενέτος, ο οποίος όμως θέτει υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Ο δήμαρχος Αγράφων, Θεόδωρος Μπαμπαλής, διεκδικεί εκ νέου ην επανεκλογή χωρίς αντίπαλο, καθώς το Πρωτοδικείο Ευρυτανίας έθεσε εκτός εκλογών τον συνδυασμό του έτερου υποψηφίου δημάρχου Αγράφων Χρήστου Δημητρόπουλου, ελλείψει των απαιτούμενων στοιχείων του εκλογικού φακέλου. κ. Δημητρόπουλος κατέθεσε ένσταση, η οποία όμως απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Ευρυτανίας, που έμεινε στην αρχική του απόφαση, αποκλείοντας τελεσίδικα τον συνδυασμό από τις επικείμενες εκλογές. Έτσι, ο Θεόδωρος Μπαμπαλής είναι και πάλι επικεφαλής της δημοτικής αρχής Αγράφων, πριν καν ανοίξουν οι κάλπες.

Αντίστοιχη είναι και η περίπτωση στον δήμο Σφακίων, με τον Παύλο Πολάκη να είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τη δημαρχία και να έχει ήδη εκλεγεί.

Δείτε το βίντεο του CretaPost:

Φέτος το 1/3 των εκλεγμένων δημάρχων δεν θα είναι υποψήφιοι. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε 38 δήμους από το σύνολο των 325, η εκλογική αναμέτρηση θα ολοκληρωθεί αυτή την Κυριακή, καθώς υπάρχουν μόνο δύο συνδυασμοί που διεκδικούν τη δημοτική αρχή. Μεταξύ αυτών οι Δήμοι Οροπεδίου Λασιθίου και Γαύδου

Τέλος, το σύνολο των συνδυασμών που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών αυτή την Κυριακή είναι 1.437. Ο μέσος όρος των κατοίκων που αναλογούν ανά υποψήφιο συνδυασμό διαφέρει πολύ από δήμο σε δήμο. Στη Γαύδο η σχέση κατοίκων προς υποψήφιο δήμαρχο είναι 79 κάτοικοι, ενώ η ανάλογη σχέση στον Δήμο Αθηναίων είναι 55.384 κάτοικοι.

Διαβάστε ακόμα:

Εκλογές 2014: Με χειροπέδες 19χρονος στη Ναύπακτο που έγραφε συνθήματα έξω από εκλογικό κέντρο

Εκλογές 2014: Με μικρά προβλήματα ξεκίνησε η διαδικασία στην Πάτρα

Εκλογές 2014: Με τι καιρό θα ψηφίσουμε;

Εκλογές 2014: Πώς θα ψηφίσουμε στις δημοτικές

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε