Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Εκλογές 2014: Πώς θα ψηφίσουμε στις δημοτικές

Εκλογές 2014: Πώς θα ψηφίσουμε στις δημοτικές

Με 1.441 δημοτικούς συνδυασμούς να κατέρχονται στην αναμέτρηση των εκλογών, σε όλη τη χώρα, ξεκινά η σημερινή πολιτική «μάχη».

Κάθε συνδυασμός καταρτίζει ενιαία ψηφοδέλτια με τους υποψηφίους κάθε πρώην δήμου (εκλογική περιφέρεια) ξεχωριστά και, με τους υποψήφιους για τα συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων. Ο ψηφοφόρος μπορεί να βάλει από 1 μέχρι 3 σταυρούς προτίμησης σε υποψηφίους της εκλογικής του περιφέρειας και 1 σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο μιας άλλης εκλογικής περιφέρειας του δήμου του.

Ο υποψήφιος δήμαρχος δεν χρειάζεται σταυρό για την εκλογή του. Εάν όμως μπει σταυρός στο όνομα του, το ψηφοδέλτιο δεν θεωρείται άκυρο και είναι υπέρ του συνδυασμού.

Στις μονοεδρικές, διεδρικές και τριεδρικές εκλογικές περιφέρειες, ο εκλογέας μπορεί να ψηφίσει υπέρ ενός υποψηφίου της εκλογικής περιφέρειας στην οποία είναι γραμμένος και υπέρ ενός υποψηφίου σε μία από τις άλλες εκλογικές περιφέρειες του οικείου δήμου. Ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ ενός ή υπέρ δύο υποψηφίων του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας.

Προηγείται η ψηφοφορία για την εκλογή των δημοτικών αρχών και ακολουθεί αμέσως μετά η ψηφοφορία για την εκλογή των περιφερειακών αρχών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εκλογές 2014: Άνοιξαν οι κάλπες! – Από νωρίς οι ψηφοφόροι στα εκλογικά κέντρα


Εκλογές 2014: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε πριν φτάσετε μπροστά στην κάλπη

Εκλογές στο Newsit – Λεπτό προς λεπτό, ενημέρωση για όλους του Δήμους και όλες τις Περιφέρειες

Τι ώρα θα βγουν τα αποτελέσματα των εκλογών

Που ψηφίζω – Πως ψηφίζω – Βρες το εκλογικό σου κέντρο

Εκλογές 2014: Με… ούζα χαλάρωσαν πριν τις κάλπες Σαμαράς και Τσίπρας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε