Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

Εξαγριωμένοι οι αγρότες μετά τη συνάντηση με τον Στουρνάρα – Για δύο ώρες έκλεισαν την εθνική οδό!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Εκατοντάδες αγρότες ανταποκρίθηκαν για ακόμη μία φορά στην πρόσκληση του μπλόκου της Νίκαιας και συμμετείχαν σε παλλαϊκό συλλαλητήριο στον κόμβο της Νίκαιας, αποκλείοντας πεζή, την Εθνική Οδό.

Μεταξύ των αγροτών επικρατεί απογοήτευση καθώς ενημερώθηκαν ότι η συνάντηση των εκπροσώπων τους στην Αθήνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ήταν άκαρπη και όπως είπαν χαρακτηριστικά, το αποτέλεσμα είναι “μηδέν σε όλα”.
Η “απάντηση”, ανέφεραν, δόθηκε από το σημερινό συλλαλητήριο, με το συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού επί δύο ώρες.

Αύριο το απόγευμα θα γίνει γενική συνέλευση των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την στάση που θα τηρήσουν από δω και πέρα και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν.

Γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα της Β. Ελλάδας

Γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα που έχουν στήσει σε διάφορες περιοχές στη Β. Ελλάδα πραγματοποιούν αυτήν την ώρα οι αγρότες, οι οποίοι και πρόκειται να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, ύστερα από την “άκαρπη”, όπως χαρακτήρισαν συνάντησή τους με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Τα μπλόκα που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις είναι αυτά της Κουλούρας στην Ημαθία και της Νίκαιας στη Λάρισα.

Αύριο οι αγρότες της Μαυροθάλασσας Σερρών προχωρούν σε κινητοποιήσεις στον κόμβο των Κερδυλλίων στην Εγνατία οδό όπου δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου.

Στην Ανθήλη έκλεισαν το δρόμο και πέταξαν γάλα

Εκεί, οι αγρότες της Φθιώτιδας έκλεισαν για 15 λεπτά την εθνική οδό Λαμίας Αθηνών. Κατέλαβαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας… Σε συνεργασία με τους κτηνοτρόφους, έριξαν και γάλα στο δρόμο για να δείξουν με αυτόν τον τρόπο ότι με τις χαμηλές τιμές που επικρατούν στην αγορά δεν τους συμφέρει να το πουλάνε.

Οι αγρότες ρίχνουν γάλα - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αστυνομικοί παρακολουθούν την κινητοποίηση - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Όπως διαβάζουμε στο LamiaStar, στο πλευρό τους ήταν και άλλες παραγωγικές τάξεις του νομού που κατέβηκαν στην εθνική διαμαρτυρόμενοι για τα γενικότερα προβλήματα στην αγορά.
Ο αποκλεισμός του δρόμου έγινε με την σιωπηλή παρουσία της αστυνομίας και των ΜΑΤ που επέβλεπαν την συγκέντρωση, χωρίς να δημιουργηθεί η παραμικρή ένταση.

“Δεν έχουμε κανένα στόχο να ταλαιπωρήσουμε τους πολίτες, αλλά δεν έχουμε άλλον τρόπο να μιλήσουμε με την κυβέρνηση και να τους πούμε όλα αυτά που αντιμετωπίζουμε”, είπε ο πρόεδρος του Παμφθιωτικού Συλλόγου των αγροτών κ. Δημογιάννης, τονίζοντας ότι παρόμοιες κινήσεις θα γίνουν και στο μέλλον.

Οι αγρότες, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους, έστησαν δοχεία με γάλα στην εθνική οδό, πέταξαν προϊόντα, ζητώντας άμεσα μέτρα που έχουν σχέση τόσο με το φορολογικό και την τήρηση βιβλίων όσο και με φθηνά καύσιμα και τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Δηλώσεις συμπαράστασης έκαναν εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της περιοχής και της αυτοδιοίκησης, ζητώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών.

Η κυκλοφορία στην εθνική οδό αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι.

Κατάληψη του Διοικητηρίου Πέλλας από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών

Κατάληψη στο κτίριο του διοικητηρίου Πέλλας στην Έδεσσα έκανε η Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών της περιοχής. Οι αγρότες είχαν συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα που κάνουν για δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της φορολόγησής τους.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, πραγματοποιήθηκαν σύντομες ομιλίες από μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής.

Απέκλεισαν τη ΔΟΥ Μεσηνίας αγρότες της περιοχής – Στην Αργολίδα ετοιμάζουν συλλαλητήριο τη Δευτέρα

Το κτίριο όπου στεγάζεται η εφορία Καλαμάτας απέκλεισαν νωρίς το πρωί αγρότες, διαμαρτυρόμενοι για τον νέο τρόπο φορολόγησής τους.
Οι αγρότες, οι οποίοι δεν επέτρεπαν σε κανέναν την είσοδο στο κτίριο, κράτησαν σε αποκλεισμό τη ΔΟΥ Καλαμάτας, που εξυπηρετεί όλη τη Μεσσηνία, έως τη 1.30 μετά το μεσημέρι, όποτε αποχώρησαν και πήγαν στον κόμβο Ασπροχώματος επί της εθνικής οδού Καλαμάτας – Τρίπολης
και πραγματοποίησαν για λίγη ώρα συμβολική κατάληψη της εθνικής οδού και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Στο μεταξύ, οι αγροτοκτηνοτρόφοι παραμένουν στα δύο μπλόκα της Αργολίδας, στο μπλόκο του Αρδάμη επί της εθνικής οδού Τρίπολης-Σπάρτης, στα τρία μπλόκα της Μεσσηνίας, στο Βασιλοπόταμο Λακωνίας και από σήμερα υπάρχει ένα ακόμα μπλόκο στη Λακωνία, στον δρόμο Ασωπού – Παπαδιανίκων.

Τέλος, σημειώνεται ότι χθες το βράδυ έγινε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Αργολίδας μεταξύ αγροτών και εκπροσώπων παραγωγικών τάξεων του νομού, για τον συντονισμό της δράσης τους ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και την οργάνωση παναργολικού συλλαλητηρίου στην κεντρική πλατεία του Άργους την προσεχή Δευτέρα.

Κλειστές τη Δευτέρα οι υπηρεσίες της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης για συμπαράσταση στους αγρότες

Δεν θα λειτουργήσουν την ερχόμενη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου οι υπηρεσίες στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη και σε αντιπροσωπεία αγροτών και αφορά όλες τις υπηρεσίες της περιφέρειας στις πρωτεύουσες και των πέντε νομών: Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας.

Ενόψει των συλλαλητηρίων που θα γίνουν το μεσημέρι της Δευτέρας, με αγροτικά μηχανήματα, σε όλες τις πόλεις της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, η Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών, καλεί όλους τους δήμους και τους θεσμικούς φορείς (Σωματεία Εργαζομένων, Εμπορικούς Συλλόγους, Επιμελητήρια), να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, κλείνοντας και τα δημοτικά καταστήματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Διαβάστε ακόμα:

Έκλεισαν την εθνική Αθηνών – Λαμίας οι αγρότες! Πέταξαν γάλα στο δρόμο – ΒΙΝΤΕΟ

Λάρισα: Αγροτικό συλλαλητήριο στο μπλόκο της Νίκαιας – ”Η συμμετοχή θα στείλει μήνυμα στον Στουρνάρα”!

Άκαρπη η συνάντηση Στουρνάρα – αγροτών

Λάρισα: Αγροτικό συλλαλητήριο στο μπλόκο της Νίκαιας – ”Η συμμετοχή θα στείλει μήνυμα στον Στουρνάρα”!

Έτοιμοι για δυναμική “απάντηση” οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας αν δεν πάει καλά η συνάντηση με τον Στουρνάρα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε