Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός: Χιονοθύελλα στον Όλυμπο! Αγωνία για τον ορειβάτη!

Καιρός: Χιονοθύελλα στον Όλυμπο! Αγωνία για τον ορειβάτη!

Το ημερολόγιο μπορεί να δείχνει 17 Ιουλίου όμως το βουνό των Θεών έχει ντυθεί στα λευκά και σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ είναι σε εξέλιξη σφοδρή χιονοθύελλα από τα ξημερώματα!

Οι θερμοκρασίες είναι μονοψήφιες, καθώς ο υδράργυρος έπεσε απότομα το τελευταίο 24ωρο λόγω της επέλασης της “Μέδουσας”. Ο καιρός δυσχεραίνει τις προσπάθειες της ΕΜΑΚ η οποία από το βράδυ του Σαββάτου αναζητά έναν Ρουμάνο ορειβάτη που ήθελε να ανεβεί στην κορυφή του Ολύμπου και εγκλωβίστηκε σε ορθοπλαγιά.

———> Όλυμπος: Επιχείρηση διάσωσης για εγκλωβισμένο ορειβάτη

Ο ορειβάτης αρχικά είχε επικοινωνήσει με την ΕΜΑΚ όμως δεν είχε ακόμη εντοπιστεί. Με το πρώτο φως της ημέρας συνεχίστηκαν οι προσπάθειες διάσωσης του 30χρονου. Την επιχείρηση δυσχεραίνουν το δύσβατο της περιοχής αλλά και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αργά χθες το απόγευμα οι διασώστες είχαν φωνητική επαφή με τον 30χρονο, ενώ έγιναν προσπάθειες προσέγγισής του, οι οποίες -όμως- δεν στέφθηκαν με επιτυχία.
Στην επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου όταν ο ίδιος ο ορειβάτης ειδοποίησε ότι βρίσκεται εγκλωβισμένος στην περιοχή των Καζανιών, συμμετέχουν κλιμάκια της Πυροσβεστικής από την 2η και 8η ΕΜΑΚ, όπως επίσης συνάδελφοί τους από την Ελασσόνα.

πηγη: larissanet.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε