Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Άδειες καρέκλες σε όλη την Ελλάδα – «Η εστίαση απαιτεί, δεν επαιτεί»

Άδειες καρέκλες σε όλη την Ελλάδα – «Η εστίαση απαιτεί, δεν επαιτεί»

Το κίνημα άδειες καρέκλες έκανε την εμφάνισή του σε όλη την Ελλάδα με τους επαγγελματίες της εστίασης να πραγματοποιούν συμβολική διαμαρτυρία.

Από την Ξάνθη ως την Κέρκυρα και από τα Χανιά μέχρι την Λήμνο οι… άδειες καρέκλες έστειλαν μήνυμα με αφορμή τα περιοριστικά μέτρα στην εστίαση. Ανάλογη διαμαρτυρία έγινε και στο Σύνταγμα

Πρόκειται για διαμαρτυρία που αφορά την επιβολή των ειδικών περιοριστικών μέτρων για την επαναλειτουργία των καταστημάτων της εστίασης, με τους επαγγελματίες να κάνουν λόγο για εξοντωτικά μέτρα ενώ αρκετοί είναι αυτοί που προσανατολίζονται στο να παραμείνουν κλειστοί.

Στην Ξάνθη οι επαγγελματίες, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Ξάνθη, τοποθέτησαν άδειες καρέκλες κατά μήκος της πλατείας, στέλνοντας το μήνυμα πως «η εστίαση απαιτεί-δεν επαιτεί».

Με το σύνθημα «Η εστίαση, απαιτεί, δεν επαιτεί….» και οι Λαμιώτες επαγγελματίες διαμαρτυρήθηκαν συμμετέχοντας με εντυπωσιακό τρόπο στην πανευρωπαϊκή πρωτότυπη εκδήλωση – διαμαρτυρία με τίτλο «empty chairs».

Μια από τα ίδια και στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων με τον ανοιχτό χώρο στο Γυαλί Τζαμί να έχει γεμίσει με δεκάδες άδειες καρέκλες.

Με 500 περίπου άδειες καρέκλες γέμισε το Λιστόν από την Ένωση Εστίασης Κέρκυρας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής διαμαρτυρίας η οποία ήταν στις 20:00. Στόχος ήταν να δείξουν οι καταστηματάρχες με αυτόν τον τρόπο την αγωνία που υπάρχει για το μέλλον των επιχειρήσεων τους.

Συμβολική διαμαρτυρία με άδειες καρέκλες όπως σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 6 Μαϊού και από τους επαγγελματίες της Λήμνου, διαλέγοντας την περιοχή του Μούδρου και συγκεκριμένα τον ιστορικό κόλπο του Μούδρου, θέλοντας να στείλουν και αυτοί με τη σειρά τους το δικό τους μήνυμα για την κρίση που περνά συνολικά ο κλάδος τους.

Με άδειες καρέκλες που σχημάτισαν ένα μεγάλο SOS, γέμισε η παραλία της Πάργας, νωρίς το βράδυ της Τετάρτης, στο πλαίσιο της συμβολικής διαμαρτυρίας των επαγγελματιών στον χώρο της εστίασης που πραγματοποιήθηκε σε όλη την χώρα.

Με πληροφορίες από mypreveza.gr  xanthinea.gr, lamiareport.gr, limnosreport.gr, corfutvnews.gr, zarpanews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις