Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Αδιανόητο! Έφτιαχνε βεβαιώσεις σε Ρομά για μετακινήσεις

Αδιανόητο! Έφτιαχνε βεβαιώσεις σε Ρομά για μετακινήσεις

Βεβαιώσεις σε Ρομά για μετακινήσεις “κατασκεύαζε” κάτοικος στην Ανθήλη Λαμίας. Στους ελέγχους που έκαναν αστυνομικοί όλοι οι Ρομά είχαν μια συγκεκριμένη βεβαίωση μετακίνησης, με ίδιο γραφικό χαρακτήρα, η οποία ανέφερε ότι πάνε για ψώνια σε σούπερ μάρκετ. 

Τις πρώτες ημέρες οι περισσότεροι Ρομά στην Ανθήλη κινούταν χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, έχοντας ως δικαιολογία ότι δεν ξέρουν γράμματα και έτσι είναι δύσκολο γι’ αυτούς να φτιάξουν την απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης.

Όταν όμως είδαν ότι έπεφταν “βροχή” τα πρόστιμα αναζήτησαν άλλες λύσεις.

Click4more: Λάρισα – Εικόνες από τη δεύτερη μέρα καραντίνας στον οικισμό των Ρομά (pics, video)

Έτσι λοιπόν οι αστυνομικοί στους ελέγχους που έκαναν την Παρασκευή (10.04.2020)) διαπίστωσαν ότι όλοι οι Ρομά είχαν είχαν μια συγκεκριμένη βεβαίωση μετακίνησης.

Ο γραφικός χαρακτήρας ήταν ο ίδιος σε όλες τις βεβαιώσεις, τις οποίες μάλιστα φέρεται να τις απέκτησαν πληρώνοντας ένα μικρό αντίτιμο ο καθένας.

Πληροφορίες λένε ότι πίσω από τις βεβαιώσεις βρίσκεται μια επαγγελματίας από την Ανθήλη, η οποία έχει προκαλέσει την οργή των συγχωριανών της, αφού δεν πρόκειται για μια – δυο περιπτώσεις, που μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι βοήθησε, αλλά για πολλές βεβαιώσεις, που μπορούν να προκαλέσουν διασπορά του φονικού ιού στην τοπική κοινωνία με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Η ίδια ισχυρίστηκε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ότι εξυπηρέτησε κάποιους Ρομά που δεν ήξεραν να συμπληρώσουν την αίτηση, και ότι φυσικά δεν θα ξαναγίνει.

πηγή: lamiareport.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις