Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Αεροδρόμιο Μακεδονία: Καταδικάστηκε ο Τυνήσιος για την αναγκαστική προσγείωση – Μεθυσμένος και με πλαστά χαρτιά

Αεροδρόμιο Μακεδονία: Καταδικάστηκε ο Τυνήσιος για την αναγκαστική προσγείωση – Μεθυσμένος και με πλαστά χαρτιά

Στη Θεσσαλονίκη το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο επέβαλε ποινή φυλάκισης 16 μηνών με αναστολή σε έναν άνδρα υπήκοο Τυνησίας. Ο αλλοδαπός επιβάτης πτήσης είχε προκαλέσει αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Τυνήσιος εκτελούσε πτήση από Κωνσταντινούπολη προς Τύνιδα όταν πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», για τη σύλληψη του επιβάτη. Ο συγκεκριμένος άνδρας φερόταν ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ότι προκάλεσε φασαρία αγνοώντας τις συστάσεις του πληρώματος.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, ο Τυνήσιος συνελήφθη από αστυνομικούς του αεροδρομίου, ενώ διαπιστώθηκε ότι ταξίδευε με ψευδή στοιχεία και σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 16 μήνες φυλάκιση, για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, διατάραξη πτήσης και για παραβίαση εντολών κυβερνήτη αεροσκάφους. Αποφασίστηκε ωστόσο η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.

Παρόλα αυτά, ο 41χρονος αλλοδαπός κρατείται επειδή διαπιστώθηκε ότι στο παρελθόν είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή 8 ετών για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις