Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Αγία Πελαγία: Η καταστροφή του 1994 – Δείτε πλάνα μιας άλλης εποχής που δείχνουν ότι το πρόβλημα παραμένει

Αγία Πελαγία: Η καταστροφή του 1994 – Δείτε πλάνα μιας άλλης εποχής που δείχνουν ότι το πρόβλημα παραμένει

Η Αγία Πελαγία παρέλυσε από το χτύπημα της κακοκαιρίας, με τους παλιότερους κατοίκους της περιοχής, να θυμούνται την καταστροφή πριν από 28 χρόνια. Όταν και πάλι ο καιρός είχε δείξει τα δόντια του…

Στους μόνιμους κατοίκους στην Αγία Πελαγία, η φονική πλημμύρα του περασμένου Σαββάτου, ξύπνησε δυσάρεστες μνήμες από το ακραίο πλημμυρικό φαινόμενο που έπληξε την περιοχή τον Οκτώβριο του 1994. Το σκηνικό, παρεμφερές με αυτό που προκλήθηκε πριν από μερικά 24ωρα: δρόμοι πλημμυρισμένοι, χαμένες περιουσίες, αυτοκίνητα στη θάλασσα. Ωστόσο, τότε δεν είχαμε θρηνήσει θύματα.

Εξάλλου, πριν από περίπου δύο χρόνια, τον Οκτώβριο του 2020, πλημμύρες που είχαν πλήξει την ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου προκάλεσαν σαρωτικές καταστροφές και στην Αγία Πελαγία. Στις 21 εκείνου του μήνα, στον Καρτερό Ηρακλείου, μια γυναίκα καταφέρνει να σωθεί τελευταία στιγμή από τα ορμητικά νερά.

Η διάσωσή της φέρνει ανακούφιση σε όλους. Ωστόσο, ο “κώδωνας” του κινδύνου “χτύπησε” για μια ακόμη φορά, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στους αρμόδιους. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, Μάλια, Χερσόνησος, Γούβες και Γούρνες έμελλε να “παραδοθούν” σε ένα νέο ανελέητο “σφυροκόπημα” από ακραίες καιρικές συνθήκες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις