Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αγωνία για το ακυβέρνητο πλοίο στο ακρωτήριο Μαλέας! Πότε θα ξεκινήσει η ρυμούλκηση

Αγωνία για το ακυβέρνητο πλοίο στο ακρωτήριο Μαλέας! Πότε θα ξεκινήσει η ρυμούλκηση

Παραμένει η αγωνία για το φορτηγό πλοίο που βρίσκεται εδώ και αρκετές ώρες ακυβέρνητο ανοικτά στο ακρωτήριο Μαλέας και ενώ οι άνεμοι φτάνουν ακόμη και τα δέκα μποφόρ.

Οι προσπάθειες ρυμούλκησης του φορτηγού πλοίου αναμένεται, καιρού επιτρέποντος, να ξεκινήσουν με το που φτάσει το ρυμουλκό που ξεκίνησε από το λιμάνι του Πειραιά το απόγευμα της Δευτέρας.

Το φορτηγό πλοίο “AEOLOS” σημαίας Marshall Islands, με 22 αλλοδαπούς μέλη πληρώματος έχασε το πηδάλιο στο ακρωτήριο Μαλέας και αμέσως ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Diliskelesi Τουρκίας με προορισμό τον λιμένα San Nicolas Αργεντινής έμφορτο με 19.273,42 μ.τ. Σιδηρομεταλλεύματος.

Με την άμεση κινητοποίηση του ΕΚΣΕΔ/ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκαν δύο παραπλέοντα πλοία τα οποία έσπευσαν στο ακρωτήριο Μαλέας ενώ σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή είναι εξαιρετικά δυσμενείς και πνέουν άνεμοι δέκα μποφόρ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις