Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Αίγιο: Εντοπίστηκε χειροβομβίδα ικανή για μεγάλη έκρηξη

Αίγιο: Εντοπίστηκε χειροβομβίδα ικανή για μεγάλη έκρηξη
Πηγή φωτογραφίας: pelop.gr

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Κυριακής (06.02.2022) στο Αίγιο μετά τον εντοπισμό μιας χειροβομβίδας σε οικόπεδο κοντά σε σπίτια και σχολεία. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι έδειχνε μερικώς ενεργοποιημένη και ότι θα μπορούσε να έχει προκαλέσει μεγάλη έκρηξη. 

Η χειροβομβίδα που εντοπίστηκε στο Αίγιο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», διαπιστώθηκε πως πράγματι ήταν ενεργή. Μάλιστα η περόνη είχε «πειραχθεί», όταν ρίφθηκε στο σημείο.

Κατά της ίδιες πληροφορίες, την απενεργοποίηση της ανέλαβαν δύο πυροτεχνουργοί του Στρατού στην Τρίπολη. Οι πυροτεχνουργοί, με ειδικό μηχάνημα, ερεύνησαν όλον τον οικοπεδικό χώρο, πήραν τη χειροβομβίδα και την κατέστρεψαν στον ποταμό Σελινούντα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για «αμυντική» χειροβομβίδα από τον Β’ ΠΠ, ικανή να προκαλέσει έκρηξη σε μεγάλο βεληνεκές, τραυματίζοντας ή και σκορπώντας τον θάνατο!

Οι κάτοικοι της περιοχής χρειάστηκε να παραμείνουν στα σπίτια τους για τουλάχιστον 8 ώρες, από την στιγμή που το πολεμικό υλικό βρέθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται επίσης το 10ο Δημοτικό Σχολείο, το 1ο Ειδικό και το 5ο Νηπιαγωγείο. 

Δείτε φωτογραφίες:

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από pelop.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις