Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Αίγιο: Με 102 χιλιόμετρα στη στροφή σκότωσε γιαγιά και εγγονό – Πόρισμα φωτιά για το τροχαίο δυστύχημα – video

Αίγιο

Νέα στοιχεία για το τροχαίο δυστύχημα στο Αίγιο. Ο 28χρονος σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, μπήκε στη μοιραία στροφή με ιλιγγιώδη ταχύτητα και “θέρισε” γιαγιά και εγγονό. Ανατριχιαστικά τα στοιχεία για τον θάνατο του βρέφους…

Στα χέρια της τροχαίας είναι σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για το τραγικό δυστύχημα στο Αίγιο, κατά το οποίο ένας 28χρονος σκότωσε με το Ι.Χ. του γιαγιά και εγγονάκι.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό του δελτίο ειδήσεων το Star, μεταξύ άλλων, στο πόρισμα των περίπου 100 σελίδων, αναφέρεται ότι ο οδηγός μπήκε στην μοιραία στροφή με πάνω από 102 χιλιόμετρα την ώρα, ταχύτητα σαφώς μεγαλύτερη της προβλεπόμενης.

Επίσης οι εμπειρογνώμονες διαπίστωσαν ότι το αυτοκίνητο πρώτα χτύπησε το καροτσάκι του μωρού το οποίο το εκτίναξε περίπου 5 μέτρα μακριά.

Η γιαγιά δεν πρόλαβε να αντιδράσει και το όχημα την χτύπησε στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός της. Ο θάνατος τόσο για εκείνη όσο και για το αγγελούδι που βρισκόταν στο καροτσάκι ήταν ακαριαίος.

Τέλος οι εμπειρογνώμονες φέρονται να κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το Ι.Χ. δεν είχε, πριν το ατύχημα, καμία βλάβη, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα όσα υποστήριξε η υπεράσπιση του δράστη που μίλησε για πρόβλημα στο τιμόνι.

Θυμίζουμε ότι ο Εισαγγελέας του Ναυτοδικείου είχε ασκήσει ποινική δίωξη κατά του 28χρονου οδηγού και αφορά σε επικίνδυνη οδήγηση, ανθρωποκτονία εξ΄αμελείας, εγκατάλειψη τόπου ατυχήματος και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

H αντίδραση του Αλέξη Κούγια

«Δεν μου αρέσει να ασκώ υπεράσπιση μέσω των ΜΜΕ. Έχω πληροφορηθεί για τη δίωξη. Αυτά που προβλέπονται από τον νόμο όσον αφορά το κακούργημα, δεν πληρούνται σ’ αυτή την υπόθεση.

Ο καθένας μπορεί να διαβάσει, να ερμηνεύσει και να εφαρμόσει έναν νόμο. Έχουν προκύψει πάντως πολύ ενδιαφέροντα θέματα όσο αφορά την τεχνική πραγματογνωμοσύνη η οποία διαπιστώνει σπουδαίο πρόβλημα στο τιμόνι.

Δεν έχω επικοινωνήσει με τον εντολέα μου, συνεχίζει να νοσηλεύεται. Ανάλογα με την κατάσταση της υγείας θα συνεννοηθούμε με τον ανακριτή για τον χρόνο της απολογίας» τόνισε ο εκ των δικηγόρων του 28χρονου, Αλέξης Κούγιας, στο newsit.gr…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις