Παρασκευή, 14 Ιουν.
31oC Αθήνα

ΑΠΘ: Κατάγματα από την πτώση στο κενό ο 19χρονος φοιτητής – Σώθηκε από το κλιματιστικό

ΑΠΘ: Κατάγματα από την πτώση στο κενό ο 19χρονος φοιτητής – Σώθηκε από το κλιματιστικό

Σοκ στο ΑΠΘ από την πτώση στο κενό του 19χρονου φοιτητή, νωρίτερα την Τρίτη (18.10.2022). Ο νεαρός έπεσε από τον τρίτο όροφο της Νομικής Σχολής με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Την πτώση του ανέκοψε το κλιματιστικό!

Από την πτώση στο κενό ο 19χρονος φοιτητής του ΑΠΘ (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) υπέστη κατάγματα σε πλευρά, χέρια και πόδια, ωστόσο, η κατάστασή του είναι σταθερή και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (18.10.2022).

«Ήμουν μέσα στην αίθουσα. Ξαφνικά ακούσαμε θόρυβο. Μάθαμε ότι το παιδί έπεσε κάτω, από τον τρίτο όροφο την ώρα που κάναμε μάθημα. Ήταν ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα, κάποια παιδιά ήταν και στο πάτωμα. Γενικότερα η κατάσταση ήταν ασφυκτική. Κατεβήκαμε κάτω, ευτυχώς και η καθηγήτρια κράτησε την ψυχραιμία της. Ενημερώθηκε γρήγορα το ασθενοφόρο. Το παιδί ήταν σε μία άσχημη κατάσταση, δεν έδειξε να μπορεί να κουνήσει χέρια και πόδια. Μιλούσε αλλά δεν μπορούσε να κουνήσει τίποτα», λέει αυτόπτης μάρτυρας στο newsit.gr.

Δείτε βίντεο του newsit.gr:

Δείτε και φωτογραφίες:

Άλλος φοιτητής, μιλώντας στο newsit.gr, περιγράφει: «Είδα ξαφνικά συμφοιτητές μου να μαζεύονται στο παράθυρο. Άκουσα ότι έγινε ατύχημα. Κατέβηκα και είδα το παιδί να βρίσκεται κάτω από το σύστημα του κλιματιστικού. Είχε τις αισθήσεις του αλλά δεν κουνιόταν. Την ώρα που τον έβαζαν στο ασθενοφόρο προσπαθούσε να δώσει στην καθηγήτρια στοιχεία επικοινωνίας με την οικογένειά του. Μιλούσε κανονικά. Το παιδί φορούσε την τσάντα του και τον βοήθησε πολύ που ”βρήκε” στη μονάδα του κλιματιστικού πριν πέσει στο έδαφος».

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις