Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

ΑΠΘ: Βάνδαλοι κατέστρεψαν ολοκληρωτικά τον χώρο της νέας βιβλιοθήκης – Εικόνες ντροπής

ΑΠΘ: Βάνδαλοι κατέστρεψαν ολοκληρωτικά τον χώρο της νέας βιβλιοθήκης – Εικόνες ντροπής

Άγνωστοι βάνδαλοι δεν άφησαν τίποτα όρθιο στον χώρο εργασιών της νέας βιβλιοθήκης του ΑΠΘ εκεί όπου κάποτε στεγαζόταν η κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».

Οι καταστροφές είναι εκτεταμένες σε όλο τον χώρο και το μόνο που αντικρίζει κανείς είναι γκρεμισμένους τοίχους, σωλήνες σκαλωσιών διάσπαρτες τριγύρω, διαλυμένες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, κατεβασμένα κιγκλιδώματα από τα παράθυρα, συνθήματα με σπρέι και πεταμένους πυροσβεστήρες.

Όπως μπορείτε να δείτε από τα βίντεο και τις φωτογραφίες  οι βάνδαλοι πιθανότατα με βαριοπούλες και άλλα αντικείμενα διέλυσαν τα πάντα.  Από την οργή τους δε σώθηκαν ούτε διπλανά γραφεία σχολών του ΑΠΘ, πίνακες ανακοινώσεων, αλλά και ασανσέρ.

Οι πρυτανικές αρχές σύμφωνα με το GRTimes σε συνεργασία με τους μηχανικούς του έργου κάνουν μέχρι αυτή την ώρα απολογισμό των ζημιών, αν και εκ πρώτης όψεως ότι χτίστηκε κατά το διάστημα της Μεγάλης Εβδομάδας μέχρι και σήμερα τίποτα δεν έμεινε όρθιο.

Ο πρύτανης Νίκος Παπαιωάννου μιλώντας στο newsit.gr ανέφερε τα εξής: «Είναι γεγονός η καταστροφή μιας δημόσιας περιουσίας που δημιουργήθηκε από τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Πρόκειται για την καταστροφή ενός ακαδημαϊκού έργου και η απάντηση σε αυτή την καταστροφή είναι ότι το έργο θα γίνει είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι».

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Με πληροφορίες από GRTimes

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις