Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Αθάνατο τσουρέκι για τη… Μακεδονία! Φούρναρης το συντηρεί από το 1992! [pics, vid]

Αθάνατο τσουρέκι για τη… Μακεδονία! Φούρναρης το συντηρεί από το 1992! [pics, vid]

Ένας φούρναρης από τη Λάρισα κατασκεύασε ένα τσουρέκι για τη Μακεδονία το 1992.

Μία καλλιτεχνική δημιουργία από υλικά που κατασκευάζουν το τσουρέκι και έχει θέμα την Μακεδονία, έχει στην μεγάλη συλλογή του ο 80χρονος φούρναρης, Γιώργος Αντωνιάδης.

Μάλιστα το καλλιτεχνικό του δημιούργημα το είχε εμπνευστεί το 1992, κατά τη διάρκεια του μεγάλου συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη και το διατηρεί μέχρι σήμερα. Ο ίδιος αν και γεννήθηκε, ζει και δραστηριοποιείται στη Λάρισα, δηλώνει θερμός υποστηρικτής της Μακεδονίας και αυτό το απέδειξε μάλιστα χρησιμοποιώντας την καλλιτεχνική του φλέβα.

Ο κ. Αντωνιάδης βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την 8η Artozyma και μίλησε στο Thousandnews.gr. “Ο φούρνος μας που υπάρχει από το 1871 έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις και το έτος 1905 έλαβε το πρώτο του χρυσό βραβείο. Από τότε έχουμε κερδίσει άλλα 27 βραβεία για τις δημιουργίες μας. Από τον παππού μου, ο φούρνος πέρασε στον πατέρα μου και μετά σε μένα και εγώ τον έδωσα στην κόρη μου. Αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό». Όσον αφορά την καλλιτεχνική του δημιουργία για τη Μακεδονία, ο ίδιος τόνισε πως «είναι μόνο ελληνική», μάλιστα πρόσθεσε πως όλα αυτά τα χρόνια συντηρεί την κατασκευή του, με ένα ειδικό γλάσο και πως την έφερε φέτος και πάλι στη Θεσσαλονίκη για να την παρουσιάσει, αφού το θέμα βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα.

Δείτε φωτογραφίες από το… αθάνατο τσουρέκι!

πηγή: thousandnews

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις