Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Δεν τους πτόησε ο καιρός! Παρέλαση στη βροχή από τη Θράκη μέχρι τις Κυκλάδες! Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Από τους πιο... "τυχερούς" στη Νάξο αφού έπεσαν μόνο λίγες ψιχάλες - ΦΩΤΟ cycladesvoice
Από τους πιο... "τυχερούς" στη Νάξο αφού έπεσαν μόνο λίγες ψιχάλες - ΦΩΤΟ cycladesvoice

Ο καιρός μπορεί να μην ήταν ο καλύτερος για την παρέλαση ωστόσο σε όλη τη χώρα, δεν πτοήθηκαν τόσο εκείνοι που παρέλασαν όσο και ο κόσμος που πήγε για να πανακολοθήσει την παρέλαση.

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες στα Ιωάννινα, αρκετός ήταν ο κόσμος που με τις ομπρέλες ανα χείρας, παρακολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Ο κεντρικός δρόμος των Ιωαννίνων η λεωφόρος Δωδώνης, πλημμύρισε απο μαθητές των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων της πόλης καθώς και τμήματα του στρατού.
Την παρέλαση απο την εξέδρα των επισήμων παρακολούθησε σύσσωμη η τοπική αυτοδιοίκηση και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος. Φέτος για πρώτη φορά παρέλασαν τα παιδιά των Τμημάτων της Πρώιμης Παρέμβασης και Δημιουργικής Απασχόλησης Ενηλίκων απο την ΕΛΕΠΑΠ Ιωανίνων στα πλαίσια του εορτασμού της 35χρονης παρουσίας της και της μεγάλης προσφοράς της στην τοπική κοινωνία.

ΦΩΤΟ από το epirus-tv

 

Παγωμένη η παρέλαση στα Τρίκαλα

Υπό καταρρακτώδη βροχή και τσουχτερό κρύο, πραγματοποιήθηκε η σημερινή πολιτική και στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2016 στα Τρίκαλα. Από την παρέλαση εξαιρέθηκαν μόνο τα δημοτικά σχολεία και παρέλασαν μόνο τα γκρουπ των σημαιοφόρων.

Μετά την πολιτική παρέλαση των σχολείων και διαφόρων πολιτιστικών συλλόγων, ακολούθησε η στρατιωτική παρέλαση των τμημάτων των σπουδαστών της ΣΜΥ.

ΦΩΤΟ από το trikalaola

ΦΩΤΟ από το trikalaola

ΦΩΤΟ από το trikalaola 

Μόνο στρατιωτική παρέλαση στην Τρίπολη

Εξαιτίας της κακοκαιρίας, αποφασίστηκε να γίνει μόνο στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Τρίπολη.
Η παρέλαση ξεκίνησε στις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής, παρουσία του υπουργού επικρατείας της κυβέρνησης, Νίκου Παππά.
Στην παρέλαση, δεν συμμετείχαν μαθητές και μαήτριες σχολείων, εκτός από ένα μικρό τμήμα του 1ου Λυκείου Τρίπολης που παρέλασε οικειοθελώς.
Ο κόσμος, παρά τον άστατο καιρό, ήταν στην Πλατεία Πετρινού για να παρακολουθήσει την παρέλαση.

Εύβοια: Υπό καταρρακτώδη βροχή η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Χαλκίδα

Παρά τις άσχημες καιρικές, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της πόλης, παρέλασαν κανονικά και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που έδωσε δυναμικό παρών στη παραλία της πόλης.

Υπό βροχή η παρέλαση στην Ξάνθη – Ντύθηκε στα λευκά το Δασικό Χωριό

Tο σκηνικό του καιρού θυμίζει χειμώνα. Στην πόλη η μαθητική παρέλαση αποφασίστηκε να μην γίνει λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή από το πρωί ενώ παρέλασαν μόνο οι σημαιοφόροι, ο Στρατός και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής.

ΦΩΤΟ από το xanthiNea

ΦΩΤΟ από το xanthiNea

Το καθιερωμένο τελετουργικό πραγματοποιήθηκε κανονικά ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε, για ακόμη μια φορά, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κος Κώστας Ζαγναφέρης. Στο υπόλοιπο τμήμα του Νομού αρκετά ήταν τα σχολεία που παρά την βροχόπτωση αποφάσισαν να παρελάσουν ακολουθώντας το πρόγραμμα της επετείου όπως αυτό είχε προκαθοριστεί.

Την ίδια στιγμή στην ορεινή περιοχή έκανε την εμφάνισή του, για ακόμη μια φορά φέτος, το χιόνι με το Δασικό Χωρίο να ντύνεται ξανά στα λευκά. 

Με λίγες ψιχάλες η παρέλαση στη Νάξο

Πιο τυχεροί φαίνεται πως ήταν οι κάτοικοι στο νησί των Κυκλάδων, αφού έπεσαν μόλο λίγες ψιχάλες την ώρα της κατάθεσης στεφάνων. Μετά, ακολούθησε κανονικά η παρέλαση. Δείτε το βίντεο του cycladesvoice:

Πηγή: kalimera-arkadia, trikalaola, epirus-tv, eviazoom, xanthiNea, cycladesvoice,

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε