Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Διαγράφηκε το πρόστιμο στην καρκινοπαθή από τη Βέροια – Είχε μετακινηθεί για τη χημειοθεραπεία της

απαγόρευση κυκλοφορίας
Φωτογραφία Αρχείου

Διαγράφηκαν τα πρόστιμα των 1.200 ευρώ που επιβλήθηκε σε καρκινοπαθή από τη Βέροια που μετακινήθηκε εκτός νομού για να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία. Το απίστευτο αυτό περιστατικό, κατήγγειλε η κόρη της ασθενούς, μιλώντας στον ANT1 το πρωί της Τετάρτης (16/12).

Η καταγγελία προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και, σύμφωνα με το GRTimes, τα πρόστιμα των 1.200 ευρώ, που επιβλήθηκαν την Παρασκευή (11/12), κατά τη διάρκεια της επιστροφής της καρκινοπαθούς από τη χημειοθεραπεία της στη Θεσσαλονίκη, στα διόδια των Μαλγάρων διαγράφηκαν. Τα πρόστιμα αφορούσαν στον υπεράριθμό, με βάση τα μέτρα, αριθμό ατόμων που επέβαιναν στο όχημα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, υποβλήθηκε η ένσταση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η οποία εξετάστηκε από την αρμόδια επιτροπή και κρίθηκε βάσιμη, οπότε τα πρόστιμα διαγράφονται.

Μιλώντας στον ANT1 το πρωί της Τετάρτης (16/12), η κόρη της καρκινοπαθούς ανέφερε ότι η μητέρα της μετακινείται από Βέροια στη Θεσσαλονίκη για τη χημειοθεραπεία της με ειδικό βαν που ενοικιάζουν γιατί βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι. Όταν επέστρεφαν από το νοσοκομείο, η αστυνομία σταμάτησε το βαν για να κάνει έλεγχο.

Στο όχημα επέβαιναν ο οδηγός, ο συνοδηγός που είναι και τραυματιοφορέας, η ίδια ως συνοδός και η ασθενής μητέρα της. Ο αστυνομικός που τους σταμάτησε δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις που δόθηκαν και επέβαλε πρόστιμο από 300 ευρώ στον καθένα, δηλαδή συνολικά 1.200 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

  

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις