Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Ξέσπασε στο δικαστήριο η μητέρα του 32χρονου – Ένταση και διακοπή για την 1η Δεκεμβρίου

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Ξέσπασε στο δικαστήριο η μητέρα του 32χρονου – Ένταση και διακοπή για την 1η Δεκεμβρίου

Οι μνήμες από το διπλό φονικό στα Ανώγεια τον Μάιο του 2020 «ζωντάνεψαν» στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων. Θύματα, ο 63χρονος μαντιναδολόγος, Λευτέρης Καλομοίρης και ο 32χρονος κτηνοτρόφος, Γιώργος Ξυλούρης.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου όπου ξεκίνησε η δίκη για το διπλό φονικό στα Ανώγεια πριν από δυόμισι χρόνια, κάθισε πάλι ο 32χρονος – σήμερα – γιος του μαντιναδολόγου, ο οποίος πρωτόδικα έχει ήδη καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τον θάνατο του 32χρονου Γιώργου Ξυλούρη.

Εξαιτίας παρουσίας συγγενών και από τις δύο οικογένειες, τα μέτρα ασφαλείας ήταν, και θα παραμείνουν για όσο διαρκέσει η δίκη, δρακόντεια.

Ο κατηγορούμενος για μία ακόμα φορά ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου πως μόλις είδε τον πατέρα του νεκρό, θόλωσε και δεν είχε λογική σκέψη.

Μάλιστα, τόνισε πως προτιμούσε ένας από τους δύο νεκρούς να ήταν ο ίδιος, ενώ ζήτησε από το δικαστήριο να τον κρίνει δίκαια.

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Έντονα φορτισμένη η κατάθεση της μάνας του 32χρονου 

Η μητέρα του 32χρονου Γιώργου Ξυλούρη κατέθεσε όλα όσα έζησε εκείνη την ημέρα, ενώ τόνισε πως ποτέ οι δύο οικογένειες δεν είχαν προβλήματα. Μάλιστα, ανέφερε πως τα παιδιά μεγάλωσαν μαζί και τελικά ο ένας σκότωσε τον γιο του, ενώ επανέλαβε τον ισχυρισμό της ότι δεν ήταν ο γιος της εκείνος που σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη.

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της υπήρξαν στιγμές εντάσεις και συγκινήσεων.

Η πολύκροτη δίκη διακόπηκε και αναμένεται να συνεχιστεί την 1η Δεκεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Χανίων.

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Το χρονικό της τραγωδίας

Το διπλό φονικό στα Ανώγεια σημειώθηκε, την επομένη της Πρωτομαγιάς του 2020. Με αφορμή παλιές κτηματικές διαφορές στήθηκε άγριος καυγάς ανάμεσα στον 30χρονο γιο του μαντιναδολόγου, Λευτέρη Καλομοίρη και τον Γιώργη Ξυλούρη, με τον πρώτο να γρονθοκοπά άγρια τον δεύτερο.

Τους ξεχωρίζουν τρίτα πρόσωπα. Ο Ξυλούρης εκνευρισμένος αποχωρεί βιαστικά προς το σπίτι του και επιστρέφει λίγο αργότερα στο σημείο. Ανωγειανοί προσπαθούν να τον απομακρύνουν. Μάταια, όμως, μεταξύ αυτών και ο άτυχος μαντιναδολόγος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις