Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Καταδίκη από κυβέρνηση και κόμματα – «Να βρεθούν οι άθλιοι δολοφόνοι»

Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Καταδίκη από κυβέρνηση και κόμματα – «Να βρεθούν οι άθλιοι δολοφόνοι»

Σύσσωμος και ο πολιτικός κόσμος της χώρας καταδικάζει τη στυγερή δολοφονία του 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη από τυφλή, οπαδική βία. Ασύλληπτοι οι δολοφόνοι του νεαρού Άλκη, που καταγόταν από τη Βέροια.

«Καμία μορφή βίας δεν γίνεται ανεκτή», σχολίασε για την άγρια δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη και τον τραυματισμό δύο φίλων του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, υπογραμμίζοντας ότι «το κράτος δικαίου προστατεύει όλους τους πολίτες».

«Η βία δεν έχει χώρο στον αθλητισμό. Τίποτα, μα τίποτα, δεν δικαιολογεί εγκληματικές συμπεριφορές», τονίζει κι ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τη θλιβερή είδηση ότι ένα παλικάρι 19 χρόνων δολοφονήθηκε άγρια κι έσβησε άδικα», είπε ο κ. Καλαφάτης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα «ότι θα βρεθούν, άμεσα, οι άθλιοι δολοφόνοι και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: «Μαύρη σελίδα για την πόλη»

«Μαύρη σελίδα για την πόλη η δολοφονία του νεαρού φιλάθλου», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, καταδικάζοντας «με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την οπαδική βία, τις συμπλοκές, κάθε μορφής βίας».

«Είναι μια ήττα της πόλης και του οπαδικού κινήματος», τονίζει ο κ. Ζέρβας σε δήλωσή του και καλεί τις αστυνομικές αρχές να πράξουν τα δέοντα, να συλλάβουν και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τον ή τους δράστες και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές χωρίς να χαθεί χρόνος.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι», καταλήγει, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους οικείους του 19χρονου που έχασε τη ζωή του.

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε την τυφλή οπαδική βία

«Τραγικό γεγονός το οποίο αναδεικνύει ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που οφείλει να μας προβληματίσει και να αποτελέσει αφορμή για να μπει ένα οριστικό τέλος στον αιματηρό κύκλο της τυφλής οπαδικής βίας», σημειώνει η Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Η Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα την οπαδική βία, θύματα της οποίας έχουμε θρηνήσει και στο παρελθόν.

Αυτές οι δολοφονικές πρακτικές δεν έχουν θέση στον αθλητισμό ,στην κοινωνία της πόλης μας και στην ιστορία όλων των αθλητικών σωματείων της Θεσσαλονίκης.

Ήρθε η ώρα όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: Η οπαδική βία είναι πια οργανωμένο έγκλημα

Η δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη και ο σοβαρός τραυματισμός των φίλων του συγκλονίζει την Ελλάδα και μας υπενθυμίζει ότι το εγκληματικό φαινόμενο της οπαδικής βίας είναι ανεξέλεγκτο.

Έχει εξελιχθεί μάλιστα, σε μορφή οργανωμένου εγκλήματος με σταθερή δομή, διάρκεια στο χρόνο και στόχο την τέλεση διάφορων κακουργημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωποκτονιών.

Και αφορά πια κάθε φίλο του αθλητισμού ή ανυποψίαστο πολίτη, που μπορεί από ένα τυχαίο γεγονός να βρεθεί στο διάβα τέτοιων εγκληματικών οργανώσεων.

Καταδικάζουμε την αποτρόπαια αυτή πράξη και κάθε μορφή βίας, οπαδική ή μη και εκφράζουμε την βαθιά οδύνη μας.

Είναι αυτονόητο δε, πως οι δράστες πρέπει τώρα να συλληφθούν, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ταυτόχρονα όμως, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει να αναβαθμίσει τον σχεδιασμό του και να βελτιώσει άμεσα την αποτελεσματικότητά του για την πρόληψη και καταστολή αυτού του βάναυσου εγκληματικού φαινομένου.

Καμία ολιγωρία δεν είναι ανεκτή.

ΚΚΕ: Παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, το ελάχιστο που πρέπει να γίνει

«Η αποτρόπαια πράξη της δολοφονίας του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη, φέρνει για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο την οπαδική βία, αλλά και την εγκληματική δράση διάφορων συμμοριών στη Θεσσαλονίκη κι αλλού, που οξύνεται το τελευταίο διάστημα, στρεφόμενη και εναντίον της αγωνιστικής δράσης του λαού και της νεολαίας» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζοντας «η αποκάλυψη και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων είναι το ελάχιστο κι αυτονόητο που πρέπει να γίνει».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις