Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Δονούσα – Covid free: Δωρεάν ακτοπλοϊκή μετακίνηση – Σήμερα οι εμβολιασμοί

Δονούσα – Covid free: Δωρεάν ακτοπλοϊκή μετακίνηση – Σήμερα οι εμβολιασμοί

Οι Μικρές Κυκλάδες – Δονούσα, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια – ήρθε η ώρα να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. Η αρχή γίνεται από τη Δονούσα, όπου οι εμβολιασμοί των μόνιμων κατοίκων πραγματοποιούνται σήμερα, Σάββατο (17.04.2021) στο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού.

Σύμφωνα με το GRTimes, από τους 130 μόνιμους ανθρώπους που κατοικούν στη Δονούσα, ήδη οι 70 έχουν δηλώσει συμμετοχή για τον εμβολιασμό. Προηγήθηκαν 25 – 30 κάτοικοι, όλοι άνω των 65 ετών, οι οποίοι έχουν ήδη εμβολιαστεί στη Νάξο.

«Σήμερα εμβολιάζονται όλοι όσοι έχουν δηλώσει, από 18 ετών έως και τους γηραιότερους κατοίκους» αναφέρει ο πρόεδρος της Δονούσας, με την γηραιότερη κάτοικο να είναι η γιαγιά Αφροδίτη, 96 ετών.

Ήδη, στο ΠΠΙ Δονούσας βρίσκεται νοσηλευτικό κλιμάκιο από Νάξο με καρδιολόγο, παθολόγο και νοσηλευτές, ενώ στους εμβολιασμούς συνεισφέρει και ο αγροτικός γιατρός του νησιού.

Δονούσα: Δωρεάν μεταφορά επιβατών και Ι.Χ. 

Η Δονούσα, το πιο απομακρυσμένο νησί των Μικρών Κυκλάδων, είναι προσβάσιμο μέσω του τοπικού ενδοκυκλαδικού δρομολογίου του θρυλικού «Εξπρές Σκοπελίτης» τρεις φορές την εβδομάδα.

Επίσης, και τα σύγχρονα πλοία της Blue Star Ferries με αφετηρία τον Πειραιά προσεγγίζουν το λιμάνι του νησιού τέσσερις φορές την εβδομάδα το καλοκαίρι και τρεις τον χειμώνα, με διάρκεια ταξιδιού από Νάξο 1 ώρα και 10 λεπτά.

Επιπρόσθετα, υπάρχει και μια επιδοτούμενη γραμμή που ξεκινάει από Σύρο, και «πιάνει» Πάρο, Νάξο, Δονούσα, Αμοργό, Κουφονήσια, Σχοινούσα, Ηρακλειά με επιστροφή και πάλι στη Σύρο.

Το εν λόγω δρομολόγιο το οποίο φέτος περνάει στην ακτοπλοϊκή εταιρία «SAOS Ferries», θα πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα, και συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα.

Αυτή η γραμμή, όπως αναφέρει η ακτοπλοϊκή εταιρία, θα μεταφέρει το σύνολο των επιβατών, συμπεριλαμβανομένων και των Ι.Χ. οχημάτων τους, εντελώς δωρεάν, για όλο το 2021.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις