Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ένταση στο ΑΠΘ: Κουκουλοφόροι πέταξαν φωτοβολίδες στα ΜΑΤ – Διαμαρτυρία φοιτητών για το ατύχημα του 19χρονου

Ένταση στο ΑΠΘ: Κουκουλοφόροι πέταξαν φωτοβολίδες στα ΜΑΤ – Διαμαρτυρία φοιτητών για το ατύχημα του 19χρονου

Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στο ΑΠΘ. Την ίδια ώρα, φοιτητές έκαναν διαμαρτυρία για το ατύχημα  του 19χρονου που έπεσε στο κενό από τον 3ο όροφο της Νομικής Σχολής την Τρίτη (18.10.2022).

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν στους κουκουλοφόρους με ρίψη χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, ενώ τα άτομα φέρονται να διέφυγαν, μπαίνοντας στο κτίριο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

Να σημειωθεί πως την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε εξέλιξη μπροστά από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών, με αφορμή το ατύχημα με την πτώση φοιτητή από το παράθυρο του 3ου ορόφου της Νομικής.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης των κουκουλοφόρων, μία από τις πέτρες που πέταξαν στα ΜΑΤ κατέληξε στο παρμπρίζ ενός αυτοκινήτου, σπάζοντάς το.

Νωρίτερα και με αφορμή το ατύχημα του 19χρονου, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, φοιτητές ζήτησαν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους.

Ομάδα ατόμων ανέβηκε στον 7ο όροφο του κτηρίου της Διοίκησης προκειμένου να φτάσουν στην Πρυτανεία, φωνάζοντας συνθήματα κατά του πρύτανη, Νίκου Παπαϊωάννου και του Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Καθηγητή, Παναγιώτη Γκλαβίνη.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης που έγινε νωρίτερα στην αίθουσα όπου ο 19χρονος φοιτητής έπεσε από το παράθυρο, ο Κοσμήτορας της Σχολής, κ. Γλαβίνης ανέφερε: «Θέλω να διασφαλίσω την ασφάλεια και τη συνοχή στη Νομική Σχολή».

με πληροφορίες από ThessToday.gr, GRTimes.gr, Thestival.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις