Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Επίθεση με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο: Παραδόθηκε στις αρχές η 38χρονη

Επίθεση με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο: Παραδόθηκε στις αρχές η 38χρονη

Παραδόθηκε στην Αστυνομία η 38χρονη γυναίκα που τα ξημερώματα του Σαββάτου έριξε καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της σε ξενοδοχείο στο Ηράκλειο.

Η 38χρονη παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις Αρχές περίπου 36 ώρες μετά τη λήξη του αυτοφώρου και 4 μέρες μετά την τέλεση της πράξης της με το καυστικό υγρό ενώ από την Δευτέρα είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης ενώ ο ο Εισαγγελέας Ηρακλείου έχει εκδώσει κακουργηματική δίωξη σε βάρος της για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σύμφωνα με το neakriti το ραντεβού των δικηγόρων με την 38χρονη ήταν σε άλλο σημείο. Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα έφτασαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου τρία αυτοκίνητα πριν καταφθάσει το όχημα με τους δύο δικηγόρους τους κ.κ. Απόστολο Λύτρα και Μάνο Δρακωνάκη.

Σε ένα από τα τρία αυτοκίνητα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου που κατέφθασαν πριν τους δικηγόρους βρισκόταν μέσα η κατηγορούμενη η οποία μπήκε πρώτη μέσα και ακολούθησαν οι δικηγόροι.

Στις πρώτες δηλώσεις του ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου ανέφερε ότι η εντολέας του φοβόταν και κακοποιούνταν στον έγγαμο βίο της, ότι για να παραδοθεί στις Αρχές δεν έθεσε εγγυήσεις και πως τα ξημερώματα μετά την επίθεση με το οξύ στον 36χρονο έφυγε πεζή από το ξενοδοχείο. O κ. Λύτρας ανέφερε ακόμη ότι η 38χρονη δεν είχε συνεργό. Η παράδοσή της έγινε στον Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου Γιώργο Βαρδάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 38χρονη παραδόθηκε στις Αρχές στις 6 το απόγευμα και περίπου στις 7:10 το απόγευμα με συμβατικά αυτοκίνητα της αστυνομίας μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου και ακολούθησαν οι δικηγόροι της. Το πρωί της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου περίπου στις 9 το πρωί οδηγείται στον Εισαγγελέα και Ανακριτή και αναμένεται να ζητήσει αναβολή και προθεσμία ως τη Δευτέρα για να απολογηθεί.

Οι πληροφορίες του neakriti.gr αναφέρουν ότι θα επιμείνει στον ισχυρισμό ότι το υγρό που του πέταξε ήταν καθαριστικό και πως είχε το μικρό μπουκαλάκι μαζί της γιατί κάποιος της είχε πει ότι μία μικρή ποσότητα από αυτό το καθαριστικό υγρό μπορεί να παίξει το ρόλο ενός σπρέι πιπεριού που αν πέσει στα μάτια κάποιου τον τυφλώνει σε περίπτωση επίθεσης.
Στο δικηγόρο της δεν έχει πει ούτε που κρυβόταν όλες αυτές τις ημέρες ούτε ποιος τη βοηθούσε ενώ ο Απόστολος Λύτρας για να την αναλάβει έθεσε ως προϋπόθεση να παραδοθεί η ίδια. Η συνάντησή τους έγινε σήμερα κάπου εκτός Ηρακλείου ενώ εκείνη επιμένει ότι φοβάται τα αντίποινα από την πλευρά της οικογένειας του 36χρονου. Ακόμη δεν έχει γίνει ιατροδικαστική εξέταση ενώ η ίδια φέρεται να δηλώνει ότι είναι μια βαθιά κακοποιημένη γυναίκα.

 

Απόστολος Λύτρας: Είναι φοβισμένη

Μιλώντας στα ΜΜΕ, ο δικηγόρος της 38χρονης, Απόστολος Λύτρας, αφού τη συνόδευσε στο σημείο που θα συναντιόταν με τις αστυνομικές Αρχές προκειμένου να παραδοθεί, μίλησε λίγο μετά στα ΜΜΕ, λέγοντας ότι είναι «φοβισμένη».

«Ο σύζυγός της έχει βαρύ ποινικό παρελθόν και φοβάται πολύ», τόνισε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος, και μεταδίδει το cretapost.gr.

Παράλληλα, ο κ. Λύτρας επεσήμανε πως είναι έτοιμη να τα εξηγήσει όλα στην ανακρίτρια ενώ ως προς το καυστικό υγρό που έριξε στον 36χρονο ανέφερε πως «δεν είχε σχεδιάσει τίποτε. Είχε παραγγείλει μεγάλη ποσότητα του καυστικού υγρού, ως απλό καθαριστικό».

Τι αναμένεται να πει στην απολογία της

Σημειώνεται ότι η 38χρονη έχει ομολογήσει την πράξη της λέγοντας πως «θόλωσα και του έριξα το μπουκαλάκι με το καυστικό υγρό» επειδή ανέφερε πως ήταν θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς τόσο από τον 36χρονο όσο και από τον αδερφό του.

Μάλιστα, αναμένεται να πει στην απολογία της ότι δέχεται απειλές για την ζωή της ενώ θα παραδώσει ηχογραφημένες συνομιλίες και θα ζητήσει την προστασία τους.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί, ότι ο πατέρας της, με δηλώσεις του, στέκεται στο πλευρό του εν διαστάσει συζύγου της και θύμα της 36χρονης λέγοντας πως «η κόρη μου λέει ψέματα, δεν κακοποιήθηκε από τον σύζυγο της» ενώ ταυτόχρονα προέβη σε δημόσια έκκληση προς την κόρη του να παραδοθεί.

Αρνείται ότι έστελνε «ροζ» φωτογραφίες στον αδερφό του θύματος

Νωρίτερα, το οικογενειακό περιβάλλον του 36χρονου έκανε λόγο για «ροζ» φωτογραφίες της κοπέλας στον αδερφό του θύματος. Μάλιστα, όπως ισχυρίζονται, δεν δίστασε να τον προσκαλέσει και σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου, εκτιμώντας ότι δεν επέλεξε καθόλου τυχαία τον συγκεκριμένο άνδρα, καθώς τον θεωρούσε υπαίτιο για τον χωρισμό της από τον 36χρονο.

Και όπως εκτιμά ο ίδιος, δεν αποκλείεται η 38χρονη να το έκανε αυτό για να συναντηθεί μαζί του και να του επιτεθεί. Την ίδια ώρα σύμφωνα με το cretapost, η 38χρονη αρνείται ότι συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις