Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Επίτιμος Διδάκτορας Νομικής στο ΑΠΘ ο Γιούνκερ

Επίτιμος Διδάκτορας Νομικής στο ΑΠΘ ο Γιούνκερ

Επίτιμος Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) θα αναγορευτεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017.

Όπως ανακοινώθηκε, στην ομόφωνη απόφαση της Νομικής Σχολής για την πρόταση επιτιμοποίησης του κ. Γιούνκερ, βάρυνε το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην οποία προεδρεύει και της οποίας προΐσταται, είναι η πρώτη φορά που με την έναρξη ισχύος της Συνθήκης της Λισαβόνας (2009) συγκροτήθηκε ως ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο που η νομιμοποίησή του εν μέρει αντλείται, ευθέως, από τη βούληση των ευρωπαίων πολιτών, όπως αυτή εκδηλώνεται με την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία κάθε πέντε χρόνια.

“Στην καμπή που βρίσκεται σήμερα η διαδικασία της ολοκλήρωσης της Ευρώπης ανάμεσα στη στασιμότητα και την παρακμή, ο Jean – Claude Juncker υπερασπίζεται το άρρηκτο του δεσμού που πρέπει να συνδέει τα κράτη μέλη μέσα στο ευρωπαϊκό σύνολο. Στο πλαίσιο της μόνιμης έντασης που βρίσκεται η Ελλάδα στις σχέσεις της με την Ένωση, αταλάντευτα επιμένει ότι η διάρρηξη αυτών των σχέσεων μόνον ηττημένους θα έχει, τόσο στη μια όσο και την άλλη μεριά της σχέσης”, επισημαίνεται στο σκεπτικό της πρότασης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε