Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Έβρος: Βάζουν μετανάστες να φωνάζουν “Τουρκία”! Επεισόδια και προπαγάνδα στα σύνορα

Έβρος: Βάζουν μετανάστες να φωνάζουν “Τουρκία”! Επεισόδια και προπαγάνδα στα σύνορα

Τουρκικά τηλεοπτικά συνεργεία “στήνουν” τους μετανάστες και αρχίζουν να τραβάνε εικόνες. Ο ρεπόρτερ ξαπλώνει στο έδαφος. Πίσω διακρίνεται ο καπνός από τα χημικά που κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Την ώρα που τα επεισόδια στον Έβρο διαδέχονται το ένα το άλλο τις τελευταίες μέρες, η Τουρκία προσπαθεί να πείσει ότι ενδιαφέρεται για το καλό των μεταναστών και ότι οι τελευταίοι όχι μόνο δεν έχουν εξαπατηθεί από τις εξαγγελίες του κράτους για ανοιχτά σύνορα, αλλά τρέφουν αισθήματα αγάπης για τη γειτονική χώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο και ένα βίντεο που μεταδίδουν από το απόγευμα τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα. Ρεπόρτερ έχει στήσει το σκηνικό και ο εικονολήπτης καταγράφει. Οι μετανάστες φωνάζουν “Τουρκία” και μάλιστα για να ακούγονται καθαρά οι φωνές τους, ο δημοσιογράφος έχει ξαπλώσει στο έδαφος.

Μόλις το τηλεοπτικό γύρισμα τελειώνει, όπως φαίνεται στις εικόνες που καταγράφηκαν με κινητό τηλέφωνο, οι μετανάστες αγκαλιάζουν και φιλάνε τον Τούρκο ρεπόρτερ ενώ στο βάθος μπορείτε να παρατηρήσετε τις φωτιές και τους καπνούς από την ανταλλαγή δακρυγόνων στο φυλάκιο των Καστανιών.

εδώ η έλληνες έχουνε δώσει τα κόκαλα τους και το αίμα τους για τιν χώρα /αν θέλαμε την Ελλάδα σεβασμό και αξιοπρέπεια πρέπει να έχουμε και τα είναι ανοιχτή χώρα για όσους σέβονται.γιατι φωνάζετε ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥΡΙΚΑ ?

Gepostet von Aram Nouran am Samstag, 7. März 2020

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απαντούν στις επιθέσεις με ρίψεις χημικών και νερού, αποτρέποντας κάθε απόπειρα παραβίασης των συνόρων της χώρας. Στα βίντεο που κυκλοφόρησαν νωρίτερα, βλέπουμε τις κινήσεις Τούρκων αστυνομικών. Καμουφλαρισμένοι πίσω από τον φράχτη ρίχνουν χημικά προς τις ελληνικές δυνάμεις.

Στη συνέχεια του βίντεο βλέπουμε την αποπνικτική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί. Στο τέλος του, τους Τούρκους αστυνομικούς να έχουν μαζέψει κοντά τους δεκάδες μετανάστες και να τους εφοδιάζουν με δακρυγόνα, ώστε να είναι έτοιμοι για τον επόμενο γύρο επεισοδίων…

Ντοκουμέντα για τις κινήσεις των Τούρκων

Το σχέδιο των τουρκικών αρχών για τα συνεχή επεισόδια στα σύνορα του Έβρου φαίνεται πως λειτουργεί… ρολόι. Σε φωτογραφίες και βίντεο ντοκουμέντα που είδαν το “φως” της δημοσιότητας, οι Τούρκοι ένστολοι προετοιμάζονται, φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες, γεγονός που καταδεικνύει ότι γνωρίζουν τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Στη συνέχεια, Τούρκοι αστυνομικοί με κατάλληλο εξοπλισμό εκτοξεύουν χημικά προς την ελληνική πλευρά, ενώ βρίσκονται ανάμεσα στους μετανάστες που κινούνται κοντά στον φράχτη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις