Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Εύβοια: Το χρονικό της πολύνεκρης τραγωδίας – “Βοήθεια, πνιγόμαστε…”! (pics, video)

Εύβοια: Το χρονικό της πολύνεκρης τραγωδίας – “Βοήθεια, πνιγόμαστε…”! (pics, video)
Intime

Στο πένθος βύθισε την Εύβοια και μαζί της όλη την Ελλάδα η θεομηνία. Άνθρωποι παρασύρθηκαν και πνίγηκαν στα ορμητικά νερά. Κόποι μιας ζωής αφανίστηκαν σε λίγες ώρες. Δραματικές εικόνες καταστροφής. Στο σημείο μηδέν τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός.

Ακόμη ένας άνθρωπος ανασύρθηκε νεκρός το βράδυ της Κυριακής, 09.08.2020, ανεβάζοντας σε επτά τον αριθμό των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια.

Με βάση τα όσα αναφέρει νεότερη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής ανάμεσα στα θύματα είναι ένα βρέφος και δύο ενήλικες από την περιοχή Πολιτικά, δύο ακόμη ενήλικες από την περιοχή Μπούρτζι, καθώς και ένα ανδρόγυνο από την περιοχή Αμφιθέα.

Επιπλέον, συνεχίζονται οι έρευνες για την αναζήτηση ενός αγνοούμενου ατόμου στην περιοχή Μπούρτζι.

Εύβοια: Αναλυτικά η ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τις φονικές πλημμύρες

Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, αναφορικά με τα πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 09 Αυγούστου 2020 στην Κεντρική Εύβοια, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 664 κλήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων.

Click4more: Εύβοια: Θρήνος στην Αμφιθέα για το ανδρόγυνο που βρέθηκε νεκρό μέσα στο σπίτι του! (pics)

Συγκλονίζουν τα πλάνα των καταστροφών από τη θεομηνία:

Χωρίς τις αισθήσεις τους μεταφέρθηκαν επτά άτομα και συγκεκριμένα:

• ένα βρέφος και δύο ενήλικες από την περιοχή Πολιτικά

• δύο ακόμη ενήλικες από την περιοχή Μπούρτζι καθώς και

• δύο ακόμη από την περιοχή Αμφιθέα

Συνεχίζονται οι έρευνες για την αναζήτηση ενός αγνοούμενου ατόμου στην περιοχή Μπούρτζι.

Εύβοια: 97 δραματικές διασώσεις με οχήματα και ελικόπτερα

Ενενήντα επτά διασώσεις με επίγεια μέσα και ελικόπτερα πραγματοποιήθηκαν από την Πυροσβεστική και τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό στις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια, όπου έχασαν την ζωή τους – όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές – εφτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος 8 μηνών.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, από τις πρώτες πρωινές ώρες της 9 Αυγούστου 2020 στην Κεντρική Εύβοια, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 658 κλήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων. Από τις 97 παροχές βοηθείας που έχουν πραγματοποιηθεί, για απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημεία από οχήματα και οικίες, το Π.Σ. έχει πραγματοποιήσει 82, εκ των οποίων: 54 απομακρύνσεις με επίγεια μέσα και 28 ακόμη με 1 ελικόπτερο SAR.

Click4more: Εύβοια: Συγκλονίζει η εικόνα διασώστη που φιλάει μωράκι πριν το παραδώσει στους δικούς του (video)

Αργότερα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, οι νεκροί ανέρχονταν στους 6, καθώς εντοπίστηκε μια γυναίκα που αγνοούνταν και η οποία δυστυχώς δεν τα κατάφερε, για να έρθει τελικά η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής που μιλά πια για επτά νεκρούς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είχε δηλώσει πως εκτός από τους πέντε – εκείνη την ώρα – νεκρούς, υπήρχαν και δύο αγνοούμενοι. Επρόκειτο για δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία εντοπίστηκε και διεσώθη με ελικόπτερο.

Η δεύτερη δυστυχώς δεν τα κατάφερε και πλέον υπάρχει ακόμη ένας αγνοούμενος…

Εύβοια ώρα μηδέν!

Θυμίζει απέραντη λίμνη μετά την “εισβολή” της “Θάλειας” που έφυγε κι άφησε πίσω της συντρίμμια αλλά και τουλάχιστον 7 νεκρούς. Διάσωση – θρίλερ μίας γυναίκας που αγνοείτο. Πολλές οι ανθρώπινες στιγμές που συγκλονίζουν.

Στο επίκεντρο της θεομηνίας που έπληξε την Εύβοια είναι το Μπούρτζι. Είναι η περιοχή όπου βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής (09.08.2020) ζωντανή η γυναίκα. Εκεί είχαν δει τελευταία φορά τον άνδρα που ήταν μαζί της και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, ενώ στην ίδια περιοχή βρέθηκαν και οι δύο από τους εφτά νεκρούς: Ένας 74χρονος και μία 73χρονη. Οι άλλοι 5 νεκροί είναι: Οι 3 στα Πολιτικά και οι 2 στην Αμφιθέα. 

Click4more: Εύβοια: Ανείπωτη τραγωδία! Βρήκαν πνιγμένο το μωράκι τους μέσα στα νερά του πλημμυρισμένου σπιτιού

Τριακόσια (300) χιλιοστά βροχής έπεσαν μέσα σε 8 ώρες στην Εύβοια, γεγονός που καταδεικνύει την ένταση του φυσικού φαινομένου, η οποία ενδεχομένως ξεπέρασε και τις δυσοίωνες προβλέψεις που έκαναν οι μετεωρολόγοι.

Click4more: Απίστευτο – Γέμισαν φίδια και νεκρά ζώα Δήλεσι και Χαλκούτσι από την θεομηνία της Εύβοιας! video

Οι ενέργειες των συνεργείων ολόκληρου του μηχανισμού, συνεχίζονται σε όλη την πλημμυρισμένη περιοχή, με τις προσπάθειες να εστιάζονται, κυρίως, στο Μπούρτζι, για τον εντοπισμό του τελευταίου ανθρώπου που αγνοείται.

Σοκάρει η περιγραφή των κατοίκων για τη θεομηνία:

Εικόνες Αποκάλυψης στην Εύβοια:

 

 

Εύβοια: Συγκλονίζει η εικόνα διασώστη που φιλάει μωράκι πριν το παραδώσει στους δικούς του (video)

Με την Εύβοια να θρηνεί τους νεκρούς της από τη φονική κακοκαιρία, συγκινούν οι εικόνες που καταγράφουν τοπικά ΜΜΕ.

Click4more: Χαρδαλιάς: Γι’ αυτό δεν ενεργοποιήθηκε το 112! video

Κι ενώ οι προσπάθειες απεγκλωβισμού στην Εύβοια συνεχίζονται, ήταν πάμπολλες οι ανθρώπινες στιγμές που ξεχωρίζουν. Ίσως η πλέον συγκινητική είναι αυτή ενός διασώστη που κρατάει στην αγκαλιά του ένα μωρό και το φιλάει στο κεφαλάκι του αμέσως πριν το παραδώσει στους δικούς του.

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες στο παρακάτω βίντεο:

Ιδιαίτερα στα Ψαχνά και στα Πολιτικά το μεγαλύτερο μέρος των σπιτιών έχουν πλημμυρίσει και οι προσπάθειες απεγκλωβισμού συνεχίζονται, μέσα από νερά και λάσπες.

Στα Πολιτικά και στα Ψαχνά αλλά και στην ευρύτερη περιοχή όπως τα χωριά Στενή, Πούρνος, Καμπιά κ.ά. έχουν υπάρξει τεράστιες ζημιές και σε σπίτια και σε υποδομές αλλά και στο οδικό δίκτυο. 

Ήδη χωματουργικά μηχανήματα εργάζονται στο κεντρικό δρόμο προς τα Πολιτικά για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις