Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Φωτιά στη Βόρεια Εύβοια: Νύχτα αγωνίας στο δρόμο περνούν οι κάτοικοι πνιγμένοι στον καπνό

Φωτιά στη Βόρεια Εύβοια: Νύχτα αγωνίας στο δρόμο περνούν οι κάτοικοι  πνιγμένοι στον καπνό
ΦΩΤΟ NEWSIT.GR

Μία πολύ δύσκολη νύχτα περνούν οι κάτοικοι των χωριών Πευκί, Γούβες, Αρτεμίσιο και Καστρι στη Βόρεια Εύβοια, με το φόβο να δουν τις φλόγες να μπαίνουν -ξανά- μέσα στα χωριά τους.

Κι αυτό γιατί, μπορεί το βράδυ να κατάφεραν να «πιάσουν» τη φωτιά στο Πευκί, ωστόσο κοντά στην περιοχή έχει ένα τεράστιο μέτωπο μέσα στο δάσος και υπάρχει πάντα ο φόβος να ξεφύγει η φωτιά και να πλησιάσει πάλι τα χωριά.

Επίσης, υπάρχουν ακόμα μικροεστίες στο Πευκί, που αμέσως επεμβαίνουν και οριοθετούν οι πυροσβέστες.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, μεγάλη μάχη έδιναν με τις φλόγες οι κάτοικοι στη Γαλατσώνα. Δείτε τις εικόνες εδώ

Επίσης, με ασφάλεια απεγκλωβίστηκαν από πλωτό σκάφος του Λιμενικού, πέντε πολίτες που προσπάθησαν να αποφύγουν τις φλόγες από την παραλία Μαύρικα Ευβοίας. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Πευκί Ευβοίας, όπου θα παραμείνουν προσωρινά.

Ο καιρός βοηθάει

Παρήγορο είναι ότι στην περιοχή έχει αυξηθεί η υγρασία, έχει πέσει η θερμοκρασία και επικρατεί άπνοια. Με αυτούς τους «συμμάχους» οι δύναμη της πυροσβεστικής και του στρατού αλλά και τα πεζοπόρα τμήματα από του εθελοντές, θα δώσουν μια ολονύκτια μάχη στα δύσβατα και ορεινά σημεία μέχρι τα ξημερώματα όπου θα μπουν στη μπουν στη μάχη της κατάσβεσης και τα εναέρια μέσα. Με την ελπίδα, ότι θα έχει καθαρίσει ο ουρανός για να μπορέσουν να επιχειρήσουν…

Οι κάτοικοι σε επαγρύπνηση

Την ίδια ώρα, οι ταλαιπωρημένοι κάτοικοι της περιοχής, θα περάσουν τη νύχτα χωρίς ρεύμα και νερό -καθώς τα αντλιοστάσια λειτουργούν με ρεύμα.

Click4More: Φωτιά στην Εύβοια: Οι ήρωες που έσωσαν το Πευκί – Μεγάλες ζημιές σε Γούβες και άλλα χωριά

Κάποιοι θα περάσουν τη νύχτα στα σπίτια τους, κάποιοι στις αυλές τους, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που θα παραμείνουν στην παραλία στο Πευκί όπου υπάρχουν 3 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και ένα της Αεροπορίας, πανέτοιμα να προσφέρουν βοήθεια αν χρειαστεί.

Επίσης εκεί, παραμένει το φέρι μπόουτ μήπως κάποιος θελήσει να περάσει μέσα το βράδυ.

Εφιαλτική μάχη με τις φλόγες το Σάββατο στο Πευκί

Το newsit.gr και ο ρεπόρτερ Λευτέρης Σουχάιμπ μετέδιδαν το Σάββατο τις εφιαλτικές στιγμές που πέρασαν οι κάτοικοι στο Πευκί, λεπτό προς λεπτό.

Δείτε την εικόνα που μεταδόθηκε ζωντανά από το newsit.gr από το Πευκί:

 Δείτε τις φλόγες να τυλίγουν το χωριό Πευκί

Φωτιά στην ΕύβοιαΔεν συνέβη, ωστόσο, το ίδιο στις Γούβες, τη Γερακίου και την Γαλατσώνα, όπου συγκρατήθηκαν οι φλόγες, αλλά η πυρκαγιά κύκλωσε δυο και τρεις φορές τα χωριά και από διαφορετικές πλευρές προκαλώντας πολλές ζημιές.

Click4more: Φωτιά στην Εύβοια: Μεταφέρουν στα χέρια κατάκοιτους από το Πευκί

Το newsit.gr με τον ρεπόρτερ Λευτέρη Σουχάιμπ μετέδιδε live τις σοκαριστικές εικόνες από τις Γούβες.

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες που μεταδόθηκαν ζωντανά

Αποστολή στην Εύβοια για το newsit.gr: Λευτέρης Σουχάιμπ
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις