Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Φωτιά στην Εύβοια: Οι πυροσβέστες «έπιασαν» τις φλόγες στο δυτικό μέτωπο – Τα νεότερα στοιχεία

Φωτιά στην Εύβοια: Οι πυροσβέστες «έπιασαν» τις φλόγες στο δυτικό μέτωπο – Τα νεότερα στοιχεία
ΦΩΤΟ newsit.gr

Σύμφωνα με την τελευταία στοιχεία για τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, το δυτικό μέτωπο έχει ελεγχθεί. Μόλις έπεσε το σκοτάδι, τα εναέρια μέσα αποχώρησαν και οι κυρίες επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, επιχειρούν στο ανατολικό μέτωπο, νοτιοανατολικά από το Κρεμαστό.

Στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί μπροστά από το ανατολικό μέτωπο και ενισχύονται από πυροσβεστικά της Στερεάς Ελλάδας.

Συνολικά επιχειρούν 149 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 32 οχήματα.

Αυτή την ώρα, ο αέρας στο σημείο είναι εντάσεως 4 μποφόρ με ριπές 7…

Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Σύμφωνα με το evima, τραυματίστηκε ένας από τους πυροσβέστες που συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς. Συγκεκριμένα «γύρισε» το πόδι του σε δύσβατο σημείο, με αποτέλεσμα να πάθει διάστρεμμα. 

Ο συναγερμός και η εντολή για εκκένωση

Η φωτιά στην Εύβοια έλαβε γρήγορα ανησυχητικές διαστάσεις, με τις τοπικές Αρχές να δίνουν εντολή για να εκκενωθεί το χωριό Κρεμαστός νωρίτερα, λόγω του δυνατού αέρα.

Την εντολή να εκκενωθεί το χωριό της Εύβοιας λόγω της φωτιάς επιβεβαίωσε πιο νωρίς στο evima.gr ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης. 

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου (18.6.2022) και γρήγορα έγινε πολύ επικίνδυνη, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Έφτασε στην είσοδο του χωριού Κρεμαστός και άρχισε να καίει πεύκα, με τις Αρχές να δίνουν εντολή προληπτικής εκκένωσης.

 

Σύμφωνα με το Evima, με εντολή του αρχηγού του ΠΣ, Αλέξιου Ράπανου, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ θα πάει στην περιοχή για να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις