Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Φωτιά στην Ηλεία: Εγκλωβισμένοι πολίτες στα Βίλλια – Νέα εκκένωση χωριού

Φωτιά στην Ηλεία: Εγκλωβισμένοι πολίτες στα Βίλλια – Νέα εκκένωση χωριού
ΦΩΤΟ ILIALIVE

Η φωτιά στην Ηλεία εξακολουθεί να κάνει μαρτυρικές τις ώρες των κατοίκων αλλά και των πυροσβεστών…

Σύμφωνα με το ilialive, τραγική είναι η κατάσταση στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και κυρίως στο ανατολικό κομμάτι από την Λινάρια μέχρι την Mουριά.

Πριν από λίγο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ζητήθηκε η εκκένωση του χωριού Μουριά, καθώς η πυρκαγιά πλησιάζει προς τα εκεί.

Click4More: Φωτιά στην Ηλεία: Πυροσβεστικό ντελαπάρισε στο Κολίρι – Στον Λάλα το κύριο μέτωπο

Η κατάσταση στη Νεμούτα και στον οικισμό Βίλλια είναι άκρως επικίνδυνη, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε σπίτι στα Βίλλια.

Σύμφωνα με κατοίκους στα Βίλλια, ο ιδιοκτήτης ενός κτήματος και άλλα τρία άτομα τα οποία προσπαθούσαν με υδροφόρες να σβήσουν την φωτιά, έχουν εγκλωβιστεί σε μια αγροικία και αδυνατούν να απομακρυνθούν από το σημείο αυτό καθώς οι φλόγες έχουν κυκλώσει την περιοχή.

Οι νέες αναζωπυρώσεις κοντά στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και στο χωριό Λατζόι του Δήμου Πύργου, έχουν σημάνει συναγερμό στην Πυροσβεστική…

Διακοπή κυκλοφορίας στην Τριπόλεως – Πύργου

Στο μεταξύ, στη διακοπή της κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Τριπόλεως – Πύργου, από την περιοχή του Λούβρου μέχρι και τη Μιράκα και στα δύο ρεύματα, προχώρησε νωρίτερα η αστυνομία, εξαιτίας της πυρκαγιάς στην περιοχή αυτή. Η φωτιά στο σημείο μαίνεται ανεξέλεγκτη, καθώς ενισχύεται συνεχώς από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις