Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Φωτιά στην Ηλεία: Καλύτερη εικόνα από το πύρινο μέτωπο – Τα «επικίνδυνα» σημεία

Φωτιά στην Ηλεία: Καλύτερη εικόνα από το πύρινο μέτωπο – Τα «επικίνδυνα» σημεία

Δύσκολη νύχτα πέρασε και η Ηλεία, όπου το πύρινο μέτωπο το βράδυ της Παρασκευής (6/8) έκαιγε ανεξέλεγκτο. Η φωτιά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από το πρωί του Σαββάτου παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. 

Ειδικότερα, ο μεγάλος κίνδυνος στα μέτωπα της φωτιάς στην Ηλία – όπως μεταδίδει το ilialive.gr – μέχρι στιγμής φαίνεται να έχει ξεπεραστεί. Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν κυρίως μετά το μεσημέρι αναμένεται να κρίνουν και την πορεία του πύρινου μετώπου. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η πρώτη εικόνα το πρωί του Σαββάτου είναι πως επικρατεί ύφεση σε όλα τα μέτωπα. Μετά το μεσημέρι οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν από Δυτικές – νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου – όπως μεταδίδει το ilialive.gr – επιχειρούν εναέρια μέσα κυρίως στην περιοχή της Βαρβάσαινα.

Τα σημεία που παρουσιάζουν επικινδυνότητα

Σημεία που παρουσιάζουν επικινδυνότητα υπάρχουν και στο μέτωπο της Βαρβάσαινας και πολύ περισσότερο στο μέτωπο της Ολυμπίας που είναι αρκετά μεγάλο. Σύμφωνα με το ilialive.gr, υπάρχουν σημεία στο τμήμα Λιναριά – Βύλιζα, αλλά και στη Μουριά και ακόμα περισσότερο στη ζώνη της Νεμούτας, Ξηροκάμπου, Αμπαρίου, Βασιλακίου.

Η φωτιά από τη Νεμούτα και Ξηρόκαμπο, κινήθηκε προς Αχλαδινή και Βασιλάκι. Πέρασε πάνω από το Βασιλάκι και πάνω από το διυλιστήριο του Ερυμάνθου και μπήκε στην Αρκαδία όπου συνεχίζει να καίει.

Οι περιοχές του Λούβρου και της Κάμενας και το χωριό Μουριά φαίνεται πως γλίτωσαν από την πύρινη λαίλαπα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις