Σάββατο, 20 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου: «Αν δεν ήταν άμεση η διακοπή παροχής οξυγόνου, θα είχε λαμπαδιάσει» δήλωσαν Πλεύρης – Γκάγκα

Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου: «Αν δεν ήταν άμεση η διακοπή παροχής οξυγόνου, θα είχε λαμπαδιάσει» δήλωσαν Πλεύρης – Γκάγκα

Αν η παροχή οξυγόνου δεν είχε διακοπεί άμεσα, την ώρα που ξέσπασε η φωτιά νωρίτερα σήμερα Τετάρτη (6.4.2022) στο νοσοκομείο Παπανικολάου, τότε θα είχε λαμπαδιάσει όλο το κτήριο, σημείωσαν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Ο κ. Πλεύρης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος, που έχασε την ζωή του από τη φωτιά που ξέσπασε στο νοσοκομείο Παπανικολάου, στις δηλώσεις του μετά την έκτακτη επίσκεψη που πραγματοποίησε στον χώρο μαζί με την κ. Γκάγκα, καθώς ενημερώθηκαν άμεσα για το τραγικό περιστατικό.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr, ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι ο ένας από τους δύο τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση και γίνονται προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της φωτιάς.

«Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που χρειάζονταν, καθώς όπως καταλαβαίνετε η παρουσία οξυγόνου σε έναν χώρο που υπάρχει ανάφλεξη είναι πολύ επικίνδυνη. Το νοσηλευτικό προσωπικό όπως και οι γιατροί λειτούργησαν άμεσα, ειδικά ο κ. Τρίφων ο οποίος παρείχε άμεσα την φροντίδα στους ασθενείς οι οποίοι σώθηκαν, και απέτρεψε να υπάρξουν χειρότερες καταστάσεις».

Ο υπουργός Υγείας εξήγησε υπήρχε ταχεία προσπάθεια περίθαλψης των ατόμων που νοσηλεύονταν στην αίθουσα COVID, καθώς όλοι είχαν παροχή οξυγόνου. «Η πυροσβεστική αυτή την ώρα κάνει όλη την εκτίμηση του συμβάντος όπως επίσης και οι πραγματογνώμονες, ώστε να διευκρινιστούν τα αίτια για την πυρκαγιά. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει νεότερη ενημέρωση, όπως επίσης δεν γνωρίζουμε αν υπήρξε αμέλεια ή όχι. Αναζητούμε τα πάντα, εξετάζουμε τα πάντα και δεν αποκλείεται τίποτα».
Ο χώρος που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά θα είναι άμεσα λειτουργικός, σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, όπως και στο νοσοκομείο υπήρξε άμεση ενίσχυση από το 424. «Θα λειτουργήσει κανονικά, η πίεση που υπάρχει στα COVID περιστατικά άμεσα θα αποκατασταθεί. Από κει και πέρα γίνεται όλη η διερεύνηση για τα αίτια του συμβάντος. Η πραγματικότητα είναι πως η πυρκαγιά έσβησε άμεσα, ακόμη και η ενημέρωσή μας ήταν άμεση. Έγινε ταχύτατα η διακοπή της παροχής οξυγόνου, το οποίο είναι το πιο σημαντικό» και συμπλήρωσε ότι «το νοσοκομείο 424 ΓΣΝΕ είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία η μεταφορά ασθενών. Στην επόμενή του εφημερία θα λειτουργήσει κανονικά».

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα στις δηλώσεις της ανέφερε ότι «θα έχει κλινική Covid το νοσοκομείο. Ήδη, όλα τα περιστατικά είναι μέσα στο νοσοκομείο. Θα μπορούσε να λαμπαδιάσει με τις παροχές οξυγόνου που έχει αυτήν τη στιγμή. Ευτυχώς, η φωτιά περιορίστηκε σε ένα θάλαμο. Λυπούμαστε πολύ και για τον ασθενή που πέθανε και για τους υπόλοιπους τραυματίες. Υπάρχει ένας ασθενής που είναι σοβαρά τραυματισμένος και οι υπόλοιποι είναι καλά».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις