Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου: Αυτός είναι ο νεκρός – Η τραγική ειρωνεία

Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου: Αυτός είναι ο νεκρός – Η τραγική ειρωνεία

Η τραγωδία από τη φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Ένας 79χρονος νεκρός και δύο τραυματίες, είναι ο τραγικός απολογισμός.

Ο 79χρονος άνδρας που βρήκε τραγικό θάνατο στη φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου της συμπρωτεύουσας, φαίνεται πως νοσηλευόταν με κορονοϊό τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Πρόκειται για πρώην στέλεχος γνωστής κατασκευαστικής εταιρείας, ενώ τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός πως ο γιος του, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, σχεδίασε και οργάνωσε τη Β´ ΜΕΘ του Παπανικολάου. Στο νοσοκομείο που τελικά άφησε την τελευταία του πνοή ο ίδιος ο πατέρας του.

«Σίγουρα η φωτιά δεν ξεκίνησε από τον δικό μας άνθρωπο»

Συγκλονισμένοι οι συγγενείς προσπαθούν να βρουν απαντήσεις, ενώ άνθρωπος από το στενό του οικογενειακό περιβάλλον αναφέρει στο newsit.gr: «Δεν γνωρίζουμε τίποτα, ειλικρινά δεν ξέρουμε. Θα πάρουμε και το πόρισμα, την αυτοψία της πυροσβεστικής και θα μάθουμε τι έγινε. Σίγουρα η φωτιά δεν ξεκίνησε από τον δικό μας άνθρωπο. Ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι του, ούτε κάπνιζε ποτέ του. Όμως δεν γνωρίζουμε κι εμείς τίποτα. Ό,τι ακούμε από τις ειδήσεις, δεν έχουμε ακόμα καμία πληροφόρηση».

Ο άτυχος 79χρονος είχε καταγωγή από το χωριό Λαγκάδα του νομού Ιωαννίνων. Σοκαρισμένος ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Παναγιώτης Μπλιθικιώτης που τον συνδέει και συγγενική σχέση με τον 79χρονο δηλώνει στο newsit.gr: «Μας είπαν ότι πήρε φωτιά το Παπανικολάου. Κάποιοι λένε οτι ξεκίνησε από τσιγάρο. Το ερευνά η Πυροσβεστική. Ο άνθρωπος νοσηλευόταν με covid τις τελευταίες μέρες. Δεν μπόρεσαν να τον σώσουν, δεν πρόλαβαν. Είναι πολύ λυπηρό. Έχουμε σοκαριστεί όλοι».

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις