Παρασκευή, 10 Μαΐ
19oC Αθήνα

Φωτιές στην Ηλεία: Περιγράφουν πώς κατάφεραν να σώσουν τα σπίτια τους

Φωτιές στην Ηλεία: Περιγράφουν πώς κατάφεραν να σώσουν τα σπίτια τους

Παράδειγμα αυτοθυσίας και θάρρους απέναντι στις φωτιές στην Ηλεία έγιναν οι κάτοικοι της Νεμούτας. Μέρα και νύχτα οι κάτοικοι του χωριού έπεσαν, κυριολεκτικά, στις φλόγες για να σώσουν τις περιουσίες τους.

Με πρωτοφανή αυταπάρνηση αψήφισαν τον κίνδυνο έδωσαν μάχη με τις φωτιές, δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες με τρακτέρ, λάστιχα και κλαδιά.

Κάτοικοι της Νεμούτας, περιγράφουν στην εφημερίδα «Πατρίς», πώς κατάφεραν στο παρά 5′ να σώσουν τα σπίτια τους, παρά την εντολή εκκένωσης που δόθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (13.08.2021).

Click4more: Φωτιά σε Ηλεία και Αρκαδία: Δεν έχουν τέλος οι αναζωπυρώσεις – Φωτογραφίες από τη μεγάλη καταστροφή

«Ήταν πολύ δύσκολες οι στιγμές που ζήσαμε. Οι φλόγες μας πλησίασαν επικίνδυνα. Φέραμε όλοι τα τρακτέρ μας και ότι άλλο είχαμε για να σταματήσουμε τη φωτιά πριν μπει στα σπίτια μας. Γίναμε όλοι μια γροθιά, κάτοικοι και εθελοντές», περιγράφει ο εφημέριος της Νεμούτας, πάτερ Χρήστος Αργυρόπουλος.

«Έζησα τον εφιάλτη της ζωή μου. Η κατάσταση ήταν πολύ χειρότερη από το 2007. Έβλεπα τις φλόγες να έρχονται προς το σπίτι μου και τις σταματήσαμε πριν μπουν στην αυλή. Έμεινα πίσω για να το σώσω, τι άλλο να έκανα; Ευχαριστώ όλο το χωρίο που έτρεξε για να με βοηθήσει, γιατί περισσότερο από όλους, με βοήθησαν οι συγχωριανοί μου», λέει ο κάτοικος του χωριού, Θεόδωρος Καρκούλιας.

«Το φυσικό τοπίο της Νεμούτας καταστράφηκε στο σύνολό του και θα χρειαστούν περισσότερα από 20 χρόνια για να επανέλθει», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο συχωριανός του, Νίκος Σιακούλης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις