Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Γαρυφαλλιά Ψαράκου: Καθηλώνει η μητέρα της για τη γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο

Γαρυφαλλιά Ψαράκου: Καθηλώνει η μητέρα της για τη γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο

Η γυναικοκτονία είχε συνταράξει ολόκληρη τη χώρα. Η Γαρυφαλλιά Ψαράκου δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο και η μητέρα της, περιγράφει τον Γολγοθά που ανεβαίνει…

Για την ίδια ο χρόνος σταμάτησε στο καλοκαίρι του 2021. Όταν η Γαρυφαλλιά Ψαράκου δολοφονήθηκε, σε ένα στυγερό έγκλημα που συντάραξε τη Φολέγανδρο και ολόκληρη τη χώρα. Δύο και πλέον χρόνια μετά, η μητέρα της μιλάει και πάλι για τον Γολγοθά που ανεβαίνει. Κατά διαστήματα συγκινημένη από τις εικόνες που φέρνει στο μυαλό της. Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να σβήσει τον πόνο που έχει μέσα της. Δικαίωση όπως λέει, θα ήταν να γυρίσει η κόρη της κοντά της. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί…

Η γυναικοκτονία της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου το καλοκαίρι του 2021 στη Φολέγανδρο συγκλόνισε το πανελλήνιο. «Η Γαρυφαλλιά για εμένα ήταν ευλογία. Ουσιαστικά, τα παιδιά μας δεν τα χάσαμε, μας τα πήραν. Βρέθηκε ένας άνθρωπος να αποφασίσει πόσα χρόνια θα ζήσει η κόρη μου. Η κόρη της Ελένης, η κόρη της Κούλας… Αυτός ο πόνος μας έχε ενώσει και μας έχει κάνει οικογένεια. Κατά ένα περίεργο τρόπο, όταν η μία δεν είναι καλά, οι υπόλοιπες την ψάχνουμε, δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό, τι μας συνδέει».

Η κα Μάκου θέλησε μέσα από την εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα!» να δώσει το δικό της μήνυμα: «Έχω υποσχεθεί μέσα από την ψυχή μου στην Γαρυφαλλιά ότι θα είναι η τελευταία. Δεν θέλω να υπάρξει άλλο θύμα. Δεν θέλω να υπάρξει καμία άλλη μάνα στην θέση μου. Ήμασταν γεμάτες όνειρα για τις κόρες μας και ξαφνικά βρεθήκαμε χωρίς τις κόρες μας. Θέλουμε εμείς να γίνουμε τώρα η φωνή τους».

Μάλιστα μοιράστηκε η μητέρα της Γαρυφαλλιάς και μία ανάμνηση: «Θυμάμαι όταν την κυοφορούσα και είχα λαχτάρα να την συναντήσω για πρώτη φορά, γεννήθηκε την κράτησα στην αγκαλιά μου. Με ένα χαμόγελο γεννήθηκε αυτό το παιδί. Έτσι προχωρούσε η ζωή της, με ένα χαμόγελο».

«Πέρασε στην Φαρμακευτική, την τελείωσε αμέσως σε 5 χρόνια, έκανε το μεταπτυχιακό της, άλλα δύο χρόνια. Μάλιστα, πήρε το μεταπτυχιακό της με άριστα και κλήθηκα να πάρω «ένα χαρτί χωρίς αντίκρισμα». Ήταν πολύ άτυχη μέσα σε όλο το φως που κουβαλούσε. Κάπου εκεί τελειώνει αυτό, έτσι βίαια. Καλούμαι τώρα εγώ να δώσω σε εσάς κάτι που άφησε εκείνη».

Καταλήγοντας υπογράμμισε η μητέρα της Γαρυφαλλιάς: «Δεν υπάρχει αίσθημα δικαιοσύνης για εμάς. Δικαίωση θα ήταν να γυρίσει πίσω το παιδί μου».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις