Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ηράκλειο: Έπιασαν τους ληστές με το πλούσιο παλμαρέ!

Ηράκλειο: Έπιασαν τους ληστές με το πλούσιο παλμαρέ!
Intime news (αρχείο)

Συνολικά έντεκα υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων τα τελευταία 2 χρόνια στο Ηράκλειο, εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας.

Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων, που κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών στο Ηράκλειο, με λεία που ξεπερνάει τις 30.000 ευρώ.

Αστυνομικοί της υπηρεσίας μετά την ανάλυση του τρόπου δράσης και έρευνα που έκαναν κατέληξαν στην εξιχνίαση 10 υποθέσεων σε σπίτια και μία ακόμη κλοπή αυτοκινήτου, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ηρακλείου και του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών Ελλήνων ηλικίας 36, 37 και 40 ετών και τριών αλλοδαπών ηλικίας 26, 34 και 41 ετών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 36χρονος από τα τέλη Μαΐου του 2017 μέχρι τα τέλη του 2018 είχε διαπράξει συνολικά εννέα κλοπές – διαρρήξεις σε σπίτια, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής χρηματικής αξίας 9.800 ευρώ.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης και της έρευνας που συνεχίστηκε όμως, προέκυψε και η εμπλοκή των υπολοίπων που έδρασαν από κοινού στις 27 Μαΐου 2019 όταν και διέπραξαν κλοπή σε επιχείρηση, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 10.500 ευρώ, ενώ και στις 12 Σεπτεμβρίου 2018 είχαν επιπλέον αφαιρέσει φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 37χρονου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 36χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές η προέλευση των οποίων διερευνάται, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις