Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ηράκλειο: Ημερίδα για τα ΑμεΑ παρουσία του Στέλιου Κυμπουρόπουλου

Ηράκλειο: Ημερίδα για τα ΑμεΑ παρουσία του Στέλιου Κυμπουρόπουλου

Παρουσία του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου, του Προέδρου της Ε.ΣΑ.με.Α. Γιάννη Βαρδακαστάνη και του χρυσού παραολυμπιονίκη Γιώργου Καπελλάκη, πραγματοποιείται στο Ηράκλειο ημερίδα για την άμβλυνση των προβλημάτων των ΑμεΑ.

Οι συνεργασία – συνέργειες μεταξύ Πολιτείας, Αυτοδιοίκησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αξιοποίηση εθνικών και Ευρωπαϊκών πόρων αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κρήτης για την άμβλυνση των προβλημάτων της ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας των ΑμεΑ.

Θέμα της ημερίδας που οργάνωσε η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης “Προτάσεις για τη Βελτίωση της Ποιότητας της Ζωής των ΑμεΑ”, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι εθνικών, περιφερειακών και τοπικών σωματείων ΑμεΑ, ατόμων με αναπηρίες και γονέων παιδιών ΑμεΑ, διακεκριμένων επιστημόνων αλλά και κοινωνικών φορέων, υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρου Βαμβακά, και των Περιφερειακών Συμβούλων Γιώργου Πιτσούλη και Βαγγέλη Ζάχαρη.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας τον Ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο, τον Πρόεδρο της Ε.ΣΑ.με.Α. Γιάννη Βαρδακαστάνη, τους εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιών ανέφερε, ότι, η Περιφέρεια Κρήτης με τη σημερινή ημερίδα αποδεικνύει την προτεραιότητα που δίνει στα ζητήματα που σχετίζονται με τη στήριξη συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν ειδικές δυσκολίες και πολύ περισσότερο επιβεβαιώνει πως στο επίκεντρο του στρατηγικού μας σχεδιασμό, στον πυρήνα της καθημερινής λειτουργίας παραμένει ο άνθρωπος.

Από την πλευρά του ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος συγχαίροντας την Περιφέρεια για την οργάνωση της ημερίδας, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι, η σημερινή Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί και υλοποιεί ζητήματα του αναπηρικού κινήματος που για πολλά χρόνια δεν λύνονται. Ένα από αυτά, από τα βασικότερα – όπως είπε – είναι η αποϊδρυματοποίηση και στη συνέχεια πως οι ανάπηροι θα εισέλθουν στην κοινωνία με την υποστήριξη του προσωπικού βοηθού.

πηγή: cretapost.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις