Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ηράκλειο: «Σκότωσε στο ξύλο την άτυχη Κλειώ» – Στο σκαμνί ο σύντροφος της άτυχης κοπέλας

Ηράκλειο: «Σκότωσε στο ξύλο την άτυχη Κλειώ» – Στο σκαμνί ο σύντροφος της άτυχης κοπέλας

Στις δικαστικές αίθουσες αναμένεται να αναβιώσει σήμερα Τρίτη η υπόθεση θανάτου της 31χρονης Κλειούς, η οποία είχε εντοπιστεί νεκρή σε διαμέρισμα όπου διέμενε με τον 41χρονο σύντροφό της, στο Ηράκλειο, στα τέλη Νοεμβρίου του 2019.

Ο τελευταίος αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς φέρεται από τις Αρχές ως υπαίτιος για τον θάνατο της συντρόφου του.

Σύμφωνα με το σχετικό παραπεμπτικό βούλευμα, ο 41χρονος άνδρας χτύπησε την 31χρονη γυναίκα στο κεφάλι. Ο κατηγορούμενος φέρεται να χτύπησε την κοπέλα επειδή θεώρησε ότι η τελευταία αθέτησε τη συμφωνία που είχαν κάνει οι δυο τους να μην “κυλήσουν” ξανά στη μάστιγα των ναρκωτικών. Ας σημειωθεί ότι ο 41χρονος αρνείται ότι σκότωσε την 31χρονη, ενώ υποστηρίζει ότι την τράνταξε τραβώντας την από την μπλούζα.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η κοπέλα είχε πολύ βεβαρημένη υγεία, έχοντας υποστεί εγκεφαλικά επεισόδια τα προηγούμενα χρόνια. Εξάλλου, η 31χρονη φέρεται τα τελευταία χρόνια να είχε αποκτήσει κινητικά προβλήματα, ενώ η αρμόδια επιτροπή του ΙΚΑ της είχε αναγνωρίσει ποσοστό αναπηρίας 67%.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, το ζευγάρι ήταν μαζί τα τελευταία χρόνια, ενώ, σύμφωνα με το βούλευμα, αμφότεροι είχαν υπάρξει χρήστες ναρκωτικών και ανά περιόδους παρακολουθούσαν προγράμματα απεξάρτησης. Εκείνη την ημέρα, ο 41χρονος θεώρησε ότι η κοπέλα του είχε αρχίσει ξανά να κάνει χρήση, γεγονός που η 31χρονη αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει διαπληκτισμός μεταξύ τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 41χρονος κατάφερε γροθιές στο κεφάλι της κοπέλας, ενώ την τράνταξε. Ως αποτέλεσμα η 31χρονη φέρεται να υπέστη σοβαρές εγκεφαλικές κακώσεις, θλάση εγκεφάλου και επισκληρίδιο αιμάτωμα. Σύμφωνα με τις Αρχές, παρά το ότι ο κατηγορούμενος γνώριζε το πόσο βεβαρημένη ήταν η κατάσταση της υγείας της συντρόφου του, της επιτέθηκε με πολλαπλά χτυπήματα. Στη συνέχεια, η 31χρονη αισθάνθηκε αδιαθεσία και ξάπλωσε. Ο 41χρονος έφυγε από το διαμέρισμά τους, ωστόσο, όταν επέστρεψε, διαπίστωσε ότι η κοπέλα ήταν νεκρή.

Στο σημείο είχαν σπεύσει Αστυνομία και ΕΚΑΒ, ενώ αρχικά είχε θεωρηθεί ότι ο θάνατος της Κλειούς είχε επέλθει είτε από χρήση ναρκωτικών ουσιών, είτε από αδιευκρίνιστα αίτια. Ωστόσο, μετά από την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση που είχε διενεργηθεί στη σορό της άτυχης κοπέλας, είχε διαπιστωθεί ότι η 31χρονη έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

«Μιλάμε για εν ψυχρώ δολοφονία. Όταν γνωρίζεις ότι η συμβία σου έχει 67% αναπηρία, ότι έχει υποστεί εγκεφαλικό πριν από 4 χρόνια, ότι έχει νοσηλευτεί σε κέντρο αποκατάστασης και κάνει μια τρομακτική προσπάθεια κι είναι σχεδόν καθηλωμένη στο αναπηρικό αμαξίδιο… δε σηκώνεις χέρι να τη χτυπήσεις!», είχε δηλώσει τον Νοέμβριο του 2019 για τον κατηγορούμενο ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Γιώργος Κοκοσάλης.

Όπως είχε αναφέρει τότε ο δικηγόρος της οικογένειας της Κλειούς, η κοπέλα είχε απεξαρτηθεί το τελευταίο διάστημα. Επισήμανε, εξάλλου, ότι είχε απομακρυνθεί από την οικογένειά της, αντιδρώντας στην προσπάθειά της να την κρατήσουν μακριά από τον 41χρονο.

«Η οικογένειά της πάντα τη στήριζε και τη φρόντιζε. Απλά υπήρξε μια σύγκρουση μεταξύ της οικογένειας της Κλειούς και της οικογένειας του κατηγορουμένου, διότι επέμενε η οικογένεια της συγχωρεμένης να απομακρυνθεί από τον συγκεκριμένο λόγω της τοξικομανίας. Κι επειδή η Κλειώ είχε κάνει μια υπεράνθρωπη προσπάθεια και τα είχε καταφέρει, θεωρούσαν ότι θα την τραβούσε πίσω αυτή η ιστορία», δήλωσε ο κ. Κοκοσάλης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις