Κυριακή, 19 Μαΐ
24oC Αθήνα

Ήρθαν τα χιόνια! Διακοπή κυκλοφορίας στην εθνικό οδό προς Καλαμάτα – Χιονίζει στα ορεινά των Τρικάλων

Στα λευκά το Περτούλι - ΦΩΤΟ από weather-in-greece.gr
Στα λευκά το Περτούλι - ΦΩΤΟ από weather-in-greece.gr

Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, ο καιρός αποφάσισε να… γίνει επιτέλους χειμωνιάτικος και να κάνει το “χατίρι” σε εκείνους που περιμένουν λευκά Χριστούγεννα.

Από το πρωί σήμερα χιονίζει ακατάπαυστα στα νότια ορεινά της Πελοποννήσου και κυρίως στον Ταΰγετο, στο Μαίναλο πάνω από τα 1.300 μέτρα και στη Ζήρεια. Λόγω του χιονιού έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, στην εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης από το 32ο έως το 42ο χιλιόμετρο.

Χιόνια στα ορεινά των Τρικάλων

Χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά των νομών Τρικάλων-Καρδίτσας και πιο συγκεκριμένα στο Περτούλι και την Ελάτη αλλά και στον οικισμό Ραφήνας στην Λίμνη Πλαστήρα. Χιόνι πέφτει και στο χιονοδρομικό του Πηλίου αλλά και στα βουνά της Πελοποννήσου-Στερεάς Ελλάδας.

Στο χιονοδρομικό κέντρο στο Πήλιο - ΦΩΤΟ από weather-in-greece.gr

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων, μέχρι αυτή την ώρα, καθώς δέκα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων δίνουν λύσεις όπου εμφανίζονται προβλήματα από τις χιονοπτώσεις ή από τον πάγο που έχει δημιουργηθεί στο οδικό δίκτυο.

Αυτά αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο οποίος από το πρωί επιβλέπει την όλη κατάσταση, τονίζοντας παράλληλα πως σε υψόμετρο 1.200 μ. και πάνω έχουν σημειωθεί και συνεχίζονται χιονοπτώσεις στην περιοχή των Τρικάλων, καθώς και πως αυτή τη στιγμή χιονίζει πάνω από την περιοχή του Αμαράντου, προς τα Τρία Ποτάμια. Σε άλλα σημεία όπου έχει δημιουργηθεί πάγος, τα μηχανήματα της ΠΕ Τρικάλων αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την κατάσταση ρίχνοντας αλάτι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, weather-in-greece

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε