Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός – Αιτωλοακαρνανία: Εκκενώσεις περιοχών στο Μεσολόγγι και τη Ναυπακτία λόγω κακοκαιρίας

Καιρός – Αιτωλοακαρνανία: Εκκενώσεις περιοχών στο Μεσολόγγι και τη Ναυπακτία λόγω κακοκαιρίας

Τα προβλήματα στην Αιτωλοακαρνανία ξεκίνησαν νωρίς το πρωί και αναμένεται να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας…

Στις περιοχές του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου εντοπίζονται τα σοβαρότερα προβλήματα από την δυνατή βροχόπτωση. Στο Μεσολόγγι, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κωνστασταντίνο Λύρο, η κατάσταση παραμένει οριακή καθώς εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος από ενδεχόμενη υπερχείλιση του ρέματος της Αγριλιάς.

Νωρίτερα όπως δήλωσε «απομακρύνθηκαν προληπτικώς περίπου 150 κάτοικοι των περιοχών Βαλτούλια, Κολοβέϊκα και Ταμπακαριά και ήδη φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία».

Στη Ναύπακτο, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 65 περίπου κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, ενώ απομακρύνθηκαν και 15 άτομα προληπτικά από τις οικίες τους. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ναυπάκτου Βασίλειο Γκίζα έχουν σημειωθεί πλημμύρες σε υπόγεια ενώ οριακή είναι η κατάσταση στους χειμάρρους «Βαρειάς» και «Σκας», ωστόσο όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και στην περιοχή γίνονται, με την βοήθεια μηχανημάτων έργου, οι απαραίτητες παρεμβάσεις».

Σύμφωνα με το nafpaktianews.gr, λίγο πριν τις 19.00 δόθηκε εντολή στους κατοίκους της Βαρειάς να εκκενώσουν προληπτικά την περιοχή. Τονίζεται πως έχει ληφθεί πρόνοια για τη μεταφορά, την διαμονή και την σίτισή τους.

Ήδη, μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Ναυπακτίας αλλά και ιδιωτών επιχειρούν σε όλα τα επίφοβα σημεία. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας παραμένουν σε επιφυλακή για τυχόν απεγκλωβισμούς και ρυθμίζουν την κυκλοφορία.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις