Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Καιρός – Αχαΐα: Μεγάλες ζημιές στον κάμπο

Καιρός – Αχαΐα: Μεγάλες ζημιές στον κάμπο
ΦΩΤΟ TEMPO24

Η σημερινή ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε όλη τη Δυτική Αχαΐα και κυρίως στον κάμπο.

Σύμφωνα με το tempo24, το νερό από τις έντονες βροχοπτώσεις έφτασε σε σπίτια, επιχειρήσεις, αποθήκες ενώ οι δρόμοι “χάθηκαν”.

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν σε οικισμούς της Ωλενίας, του κάμπου αλλά και στις Αλυκές, όπου χρειάστηκε και η συνδρομή των εθελοντών του ΣΕΔΙΠ. Πολλοί επαρχιακοί δρόμοι κόπηκαν στα δύο. Πολλοί κάτοικοι και καλλιεργητές κάνουν παράπονα για ακαθάριστα ρέματα, ποτάμια και φρεάτια. 

Στο μεταξύ, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας ζητάει να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να ενεργοποιηθούν αμέσως οι μηχανισμοί καταγραφής και αποζημιώσεων.

Οι ζημιές αναφέρονται σε πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, σε πλημμυρισμένες αποθήκες, εργαστήρια και ποιμνιοστάσια ενώ σημαντικές είναι οι ζημιές στις καλλιέργειες.

Ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς με δήλωσή του ζητάει να προχωρήσει αμέσως η καταγραφή των ζημιών και να προωθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για τη γρήγορη αποζημίωση των πληγέντων.

«Πρόκειται για τεράστιες ζημιές που σημειώθηκαν στο σύνολο των δραστηριοτήτων στο Δήμο μας. Έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές τόσο οι καλλιέργειες όσο και οι κατοικίες, τα μαγαζιά, οι αποθήκες, οι στάβλοι. Απευθύνω επείγουσα έκκληση προς τις συναρμόδιες αρχές της Πολιτείας. Ο Δήμος πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να αρχίσει αμέσως η καταγραφή των ζημιών και να προχωρήσει τάχιστα η αποζημίωση των πληγέντων. Δεν είναι μόνο απαίτηση, είναι ανάγκη που δεν σηκώνει αναβολές», είπε ο Δήμαρχος.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις